site.btaПилотите на МакЛарън дадоха най-добри времена в последната свободна тренировка преди Гран при на Австрия във Формула 1

Пилотите на МакЛарън дадоха най-добри времена в последната свободна тренировка преди Гран при на Австрия във Формула 1
Пилотите на МакЛарън дадоха най-добри времена в последната свободна тренировка преди Гран при на Австрия във Формула 1
Ландо Норис / снимка: АП/Darko Bandic

Пилотите на МакЛарън Ландо Норис и Оскар Пиастри дадоха най-добри времена в третата свободна тренировка преди неделното състезание за Голямата награда на Австрия, 11-и кръг за сезона във Формула 1.

Както и във втората тренировка в петък, така и днес най-доброто време на пистата "Ред Бул Ринг" бе за Ландо Норис. Британецът завъртя най-бърза обиколка за 1:04.324 минути. Това бе с 0.118 секунди по-добро от времето на съотборника му Оскар Пиастри. След австралиеца трето време записа световният шампион Макс Ферстапен. Нидерландецът, който кара за тима на Ред Бул, бе с 0.210 секунди по-бавен от Норис, а точно на четвърт от секундата зад британеца се нареди Шарл Льоклер с Ферари.

Топ 6 се допълни от другите двама британци - Люис Хамилтън с Ферари и Джордж Ръсел с Мерцедес, като пасивът на седемкратния световен шампион Хамилтън спрямо времето на Норис бе близо половин секунда, а този на победителя от предходното Гран при в Канада - Ръсел, доближи седем десети от секундата.

Тренировката премина без сериозно инциденти, а квалификацията, която ще определи реда на стартиране в утрешното състезание, е от 17:00 часа днес.

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 02:14 на 29.06.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация