site.btaОБНОВЕНА Ига Швьонтек, Елена Рибакина и Джазмин Паолини не допуснаха изненада на "Ролан Гарос"

Ига Швьонтек, Елена Рибакина и Джазмин Паолини не допуснаха изненада на "Ролан Гарос"
Ига Швьонтек, Елена Рибакина и Джазмин Паолини не допуснаха изненада на "Ролан Гарос"
Ига Швьонтек, снимка: AP Photo/Lindsey Wasson

Три от фаворитките на Откритото първенство на Франция - Ига Швьонтек, Елена Рибакина и Джазмин Паолини, придължиха напред в турнира, като стигнаха до четвъртия кръг на турнира.

Трикратната шампионка на "Ролан Гарос" Швьонтек се налижи над румънката Жаклин Кристиан с 6:2, 7:5. Тя бе убедителна в първия сет, но след това трябваше да вложи много повече усилия във втората част срещу амбициозната румънка, която бе подкрепяна и от публиката.

На осминафиналите Швьонтек ще има много по-сериозно препятствие, като ще се изправи срещу Елена Рибакина от Казахстан, която надигра латвийката Елена Остапенко с 6:2, 6:2.  

Финалистката от миналата година - Джазмин Паолини от Италия, също се класира за следващата фаза, като на централния корт "Филип Шатрие" тя победи украинката Юлия Стародубцева с 6:4, 6:1. Съперничката й за пръв път се класира за тази фаза на турнир от Големия шлем.

В следващия кръг Паолини ще играе срещу украинката Елина Свитолина, която в късния петъчен мач се наложи над американката  Бернарда Пера драматично с мач с два тайбрека - 7:6 (5), 7:6 (5).

За осминафиналите се класира и рускинята Людмила Самсонова, която победи украинката Даяна Ястремска с 6:2, 6:3. В спор за място на четвъртфиналите тя ще срещне олимпийската шампионка от Китай Цинвън Чжън. 

/ХБ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 12:34 на 02.06.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация