site.btaНорвежки футболни фенове търгуват риба и еленско месо на вторичния пазар за билети за мача на Будьо/Глимт срещу Тотнъм

Норвежки футболни фенове търгуват риба и еленско месо на вторичния пазар за билети за мача на Будьо/Глимт срещу Тотнъм
Норвежки футболни фенове търгуват риба и еленско месо на вторичния пазар за билети за мача на Будьо/Глимт срещу Тотнъм
Разфасовката от 5 кг бокнафиск струва над 400 лева / Снимка: AP Photo/Ian Walton

Норвежки футболен фен размени пет килограма сушена риба за билет за предстоящия полуфинален мач-реванш от Лига Европа между местния Будьо/Глимт и английския Тотнъм, пише агенция Ройтерс. Домакините ще опитат да станат първият норвежки финалист в европейските клубни турнири, но имат да заличават пасив от две попадения в четвъртък.  

Будьо/Глимт разполагаше с едва 480 билета за свободна продажба, а купувачите бяха близо 50 хиляди. Един от тях бе Торбьорн Ейде, който не успя да се сдобие с пропуск, но намери вариант на вторичния пазар. Производственият мениджър в рибовъдна ферма край остров Сеня предложи бартер за пет килограма от местния деликатес бокнафиск, който се продава за над 2 500 норвежки крони (над 400 български лева) за разфасовка от 5 кг.

"Ние произвеждаме най-добрия бокнафиск в Норвегия и най-вероятно не можете да го получите, ако живеете в Будьо. Реших, че мога да намеря човек, който иска да направи размяната", заяви Ейде за държавната телевизия НРК. Той е намерил партньор за търговия в лицето на Ойстейн Енес, чийто брат няма да има възможност да посети стадиона в деня на мача. 

Вдъхновен от тази сделка, Нилс Ерик Йоскал пък опита късмета си с пет килограма еленско месо. Той също се сдоби с билет и "плати" за него около 1 000 норвежки крони (близо 167 български лева). 

"Някой прие и изобщо не отне много време. Няма значение каква цена съм платил, благодарение на това ще имам възможност да изпитам нещо невероятно", каза Йоскал, цитиран от агенция Ройтерс.

/КМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 05:54 на 08.05.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация