site.btaАлександър Донски се поздрави с четвърта победа за деня на тенис турнира в Претория

Александър Донски се поздрави с четвърта победа за деня на тенис турнира в Претория
Александър Донски се поздрави с четвърта победа за деня на тенис турнира в Претория
Александър Донски / снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Крайно необичайната четвърта победа в рамките на деня записа българинът Александър Донски на тенис турнира на твърда настилка в Претория, Южна Африка с награден фонд от 15 000 долара.

След като сутринта грабна титлата на сингъл с двусетова победа над турчина Джем Илкел, в следобедните часове българският тенисист постигна и три последователни успехи на двойки заедно с партньора си Исан Алмасан Валиенте от Испания. Последният от тях, който бе на полуфиналите, бе над Брандън Перес (Венецуела) и Грегор Рамскоглер (Австрия) с 4:6 7:6(9), 10-2 за час и 55 минути.

Донски и Алмасан Валиенте отразиха два мачбола във втория сет, като първият бе на техен сервис в 12-ия гейм, а следващият при подаване на съперниковата двойка в тайбрека. Последната възможност за Перес и Рамскоглер дойде при сервис на Донски и Алмасан Валиенте, които отрази и тази опасност, за да изравнят за 9:9, а след това и да спечелят тайбрека с 11:9.

В последвалия дълъг тайбрек до десет точки българинът и испанецът не дадоха никакви шансове на съперниците си и се наложиха с комфортното 10:2 точки.

На финала Донски и Алмасан Валиенте с победителите от мача Ишаке Екбал (Индия) и Тандо Лонгве-Смит (ЮАР) срещу Тристан Стрингър (САЩ) и Стефан Вуич (Австралия).

При победа във финала Донски ще се поздрави с 20-а титла в кариерата си на двойки на турнири от ниво ITF.

/ГК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 20:14 на 19.05.2025 Новините от днес

Министерство на отбраната: Личен състав и военна техника от състава на Сухопътните войски ще се придвижат от различни гарнизони в страната до учебен полигон „Корен“ за участие в серия от учения, обединени под наименованието  „Bulgarian Defender - 25“

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация