site.btaЯник Синер е първият финалист в Маями, италианецът чака Григор Димитров или Александър Зверев за битка за титлата

Яник Синер е първият финалист в Маями, италианецът чака Григор Димитров или Александър Зверев за битка за титлата
Яник Синер е първият финалист в Маями, италианецът чака Григор Димитров или Александър Зверев за битка за титлата
Снимка: AP Photo/Lynne Sladky

Яник Синер се класира на финал в турнира по тенис за мъже в Маями, след като надделя над руснака Даниил Медведев с 6:1, 6:2 за едва час и девет минути. Така италианецът чака победителя от двубоя между Григор Димитров и Александър Зверев за битката за титлата.

Турнирът за мъже в Маями е от ранг АТП 1000 и е с награден фонд в размер на 8,995 щатски долара. При успех на финала 22-годишният Синер ще достигне второто място в АТП, което ще бъде и най-високият ранг в кариерата му.

Синер поведе с 5:0 в началото на двубоя срещу Медведев и продължи да доминира над руснака в остатъка от мача. Той взе рядко вижданите на подобно ниво десет последователно точки между края на първия сет и началото на втория, което тотално пречупи съперника му. В тази серия Синер проби Медведев за начало на втората част и италианецът продължи безупречната си игра до края. Той завърши с едва 12 непредизвикани грешки срещу 22 за руснака.

"Обикновено той не греши толкова често. Исках да се възползвам от това, защото очаквах много труден мач. Ако ме бе пробил в първия или втория сет, то тогава нещата щяха да изглеждат далеч по-различно", заяви Синер, цитиран от ATP.

Синер ще играе за трети път в кариерата си на финал в Маями. До момента той има една титла на ниво АТП 1000, постигната в Торонто през 2023. 

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:11 на 29.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация