site.btaАвстралиецът Даниел Рикардо записа най-добро време в първата свободна тренировка преди Гран при на Бахрейн

Австралиецът Даниел Рикардо записа най-добро време в първата свободна тренировка преди Гран при на Бахрейн
Австралиецът Даниел Рикардо записа най-добро време в първата свободна тренировка преди Гран при на Бахрейн
Даниел Рикардо / снимка: АП/Darko Bandic

Австралиецът Даниел Рикардо от отбора на РБ даде най-добро време по време на първата свободна тренировка преди Гран при на Бахрейн, с което се открива сезон 2024 във Формула 1.

Сесията на пистата "Сахир" премина при доста силен вятър, което спомогна за това Рикардо изненадващо да се озове на първата позиция.

34-годишният австралиец постигна време от 1 минута и 32.869 секунди в най-добрата си обиколка и изпревари съотборниците от МакЛарън Ландо Норис и Оскар Пиастри.

Британецът Норис се нареди втори на нищожните 0.032 секунди от Рикардо, докато австралиецът Пиастри изостана с 0.244 секунди от сънародника си.

Четвърти завърши другият пилот на РБ - Юки Цунода, който остана на 0.314 секунди. Първите осем в тренировката, сред които бяха испанецът Фернандо Алонсо (Астън Мартин), световният шампион от Нидерландия Макс Ферстапен (Ред Бул), британецът Джордж Ръсел (Мерцедес) и монегасецът Шарл Льоклер (Монако), приключиха на по-малко от 0.4 секунди изоставане от Рикардо.

Втората свободна тренировка е предвидена за 17:00 часа днес българско време, а самото състезание ще бъде в събота, а не както е по традиция в неделя. Така ще бъде и след седмица в Саудитска Арабия. Това се налага заради предстоящия свещен месец за мюсюлманите Рамадан, който започва на 10 март.

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:03 на 20.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация