site.btaГероят на Сервет срещу Лудогорец Жереми Фрик: "Реагирах инстиктивно при положението в края на мача"

Героят на Сервет срещу Лудогорец Жереми Фрик: "Реагирах инстиктивно при положението в края на мача"
Героят на Сервет срещу Лудогорец Жереми Фрик: "Реагирах инстиктивно при положението в края на мача"
снимка: AP Photo/Toni Uzunov

Вратарят и капитан на Сервет Женева Жереми Фрик стана герой за тима си при победата над Лудогорец с 1:0 в Разград, която осигури на швейцарците класиране напред в Лигата на конференциите. Гигантът не допусна гол във вратата си и в първия мач в Женева седмица по-рано.

"Реагирах инстинктивно при положението в края на мача (б. а. - срещу Кайо Видал) . Може би имах и известен шанс в ситуацията, ударът не беше безупречен. Наистина страдахме през една част от второто полувреме. Това е нормално, играхме срещу силен съперник като гост. Моята работа е да запазя вратата си суха, стана и в двете срещи. Това беше един от най-трудните ми мачове от началото на сезона", коментира вратарят след двубоя.

Голмайсторът Томоте Коня също се радваше на голям интерес след победата. Френският халф вкара единствения гол в двата мача, който раздели двата отбора и остави Сервет в евротурнирите за поне още три седмици.

"При гола се възползвах от грешен пас на Лудогорец при изнасянето на топката. Аз предвидих грешката и така се озовах в добра ситуация. Беше тежък мач на терена, имаше борба, физически беше изтощаващо. Бях сменен преди края на срещата, за да има повече свежест в отбора. Очаквахме натиска на домакините след почивката. Казахме си, че трябва да сме солидни и единни, за да се справим. Имаше моменти на огъване и добри изяви на Жереми (б. а. - вратаря Фрик), имахме и ние възможност да вкараме втори гол. Открит бе мачът, интересен до самия му край. Мисля, че в последните минути се справихме най-добре и не допуснахме финален натиск на българите", каза още французинът, който е от школата на Олимпик Лион. 

/ХБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:44 на 25.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация