site.btaШестият поставен Миомир Кецманович отпадна на старта на турнира по тенис в Лос Кабос

Шестият поставен Миомир Кецманович отпадна на старта на турнира по тенис в Лос Кабос
Шестият поставен Миомир Кецманович отпадна на старта на турнира по тенис в Лос Кабос
снимка: Andy Wong /AP Photo

Поставенят под номер 6 Миомир Кецманович (Сърбия) отпадна в първия кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Лос Кабос (Мексико) с награден фонд 915 245 долара.

Кецманович отстъпи на старта пред 22-годишния представител на Австралия Ринки Хиджиката с 3:6, 6:7(2) след близо два часа игра.

Сърбинът навакса изоставане от 1:3 до 3:3 в първия сет, но допусна нов пробив, а Хиджиката спечели следващите три гейма. Във втория сет Миомир Кецманович поведе с 3:2, допусна обрат до 3:5 и стигна до равенство, но в крайна сметка загуби двубоя след тайбрек. Ринки Хиджиката ще срещне Александър Ковачевич от САЩ във втория кръг.

Друг австралиец Джордан Томпсън, осми в схемата, се класира за втория кръг след успех над представителя на домакините от Мексико Ернесто Ескобедо с 6:4, 6:3. Мачът продължи час и 45 минути, а във втория кръг Томпсън ще се изправи срещу американеца Емилио Нава.

Стартиралият от квалификациите Нава елиминира в първия кръг участващия с "уайлд кард" аржентинец Диего Шварцман с 6:4, 6:3 за час и 32 минути игра.

За втория кръг се класира и японецът Йошихито Нишиока, който преодоля италианския квалификант Флавио Коболи с 6:1, 6:0 и очаква двубой с водача в схемата Александър Зверев от Германия.

Американецът Маркос Хирон се справи с Таро Даниел от Япония с 6:4, 7:5, португалецът Нуно Боржеш отстрани германеца Доминик Кьопфер със 7:6(2), 6:2, а Александър Вукич (Австралия) победи Родриго Пачеко Мендес от Мексико след два тайбрека със 7:6(5), 7:6(10) в мач, продължил два часа и 19 минути.

Хирон ще играе във втория кръг срещу четвъртия поставен Каспер Рууд от Норвегия, а Вукич - срещу втория в схемата Стефанос Циципас (Гърция).

/КМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:40 на 19.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация