site.btaАнастасия Павлюченкова и Елена Рибакина са първите полуфиналистки на турнира по тенис за жени в Доха

Анастасия Павлюченкова и Елена Рибакина са първите полуфиналистки на турнира по тенис за жени в Доха
Анастасия Павлюченкова и Елена Рибакина са първите полуфиналистки на турнира по тенис за жени в Доха
Анастасия Павлюченкова / снимка: АП/Andy Wong

Рускинята Анастастия Павлюченкова и казахстанката Елена Рибакина ще играят една срещу друга в полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в Доха с награден фонд от 3,2 милиона долара.

На четвъртфиналите и двете постигнаха победи в два сета.

В първия мач за деня Павлюченкова се наложи със 7:5, 6:4 над американката Даниел Колинс след час и 36 минути игра. 

Рускинята реализира четири пробива от четири възможности, като направи по два във всеки от сетовете. В първия сет тя водеше с 5:2 гейма, позволи на Колинс да изравни при 5:5, но след това нов пробив донесе водачеството в сетовете на Павлюченкова.

Вторият сет стартира по-добре за Колинс, която поведе с 2:0. Американката обаче бързо изгуби аванса си, а в последния гейм на мача допусна още един пробив, който класира Павлюченкова на първия полуфинал на турнир от сериите УТА 1000 от 2021 година насам.

Във втория четвъртфинал за деня поставената под номер 3 в схемата Елена Рибакина надигра канадката Лейла Фернандес с 6:4, 6:2.

Рибакина започна мача много лошо и изостана с 1:4 гейма в първия сет с два пробива, но успя да обърне хода на срещата много бързо. Казахстанката спечели пет последователни гейма и успя да затвори първия сет. Във втория сценарият бе подобен, с тази разлика, че Фернандес не направи пробиви, но след 2:2 Рибакина взе четири последователни гейма.

По-късно днес са другите два четвъртфинала в горната част на схемата. Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) излиза срещу двукратната шампионка в Доха Виктория Азаренка (Беларус), докато японката Наоми Осака ще срещне чехкинята Каролина Плишкова.

/ГК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:03 на 19.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация