site.btaСтарши треньорът на РБ Лайпциг Марко Розе: "Байер Леверкузен ще бъде основният ни съперник за местата в Шампионската лига"

Старши треньорът на РБ Лайпциг Марко Розе: "Байер Леверкузен ще бъде основният ни съперник за местата в Шампионската лига"
Старши треньорът на РБ Лайпциг Марко Розе: "Байер Леверкузен ще бъде основният ни съперник за местата в Шампионската лига"
снимка: АП

Старши треньорът на РБ Лайпциг Марко Розе заяви, че Байер Леверкузен, първият им противник през новия сезон в Бундеслигата, ще бъде основен съперник на неговия тим в битката за позициите в Шампионската лига.

"Леверкузен също разчитат на много млади играчи. Те имат интересен отбор и ще бъде голямо предизвикателства на старта на сезона в Бундеслигата", каза Розе на пресконференция.

"Те натрупаха много опит, а Йонас Хофман и Гранит Джака са в отлична форма. Хофман знае кога да пресира, може да върне топката добре и има добро темпо. Гранит Джака е дефанзивен полузащитник с високо качество и изключителен ляв крак", добави той.

Преди съботния мач в Леверкузен Розе изтъкна и способностите на Шаби Алонсо, който като треньор на професионален отбор за първи път изведе тима си до полуфинал в Лига Европа през миналия сезон.

"Много съм щастлив за Шаби, че той продължава да следва пътя, по който е вървял досега. Все още помня неговия първи, втори или трети мач в Лайпциг, когато победихме. Шест месеца по-късно се спекулираше с неговото име и Реал Мадрид. Ето колко бързо се случват нещата", каза Розе.

Той също така вижда промяна в стратегията в Байерн Леверкузен под ръководството на Алонсо и на спортния директор Зимон Ролфес.

"Байер винаги е бил отбор, който привлича много млади играчи, таланти, които след това се развиха много добре. Сега те имат няколко опитни футболисти, за да променят малко йерархията и структурата на тима и може би да поемат по различен път. Вълнуващо е да видим как се развиват", заяви още Розе.

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 14:43 на 11.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация