site.btaВинъс Уилямс след загубата на "Уимбълдън": "Тревата е доста хлъзгава, беше просто лош късмет за мен"

Винъс Уилямс след загубата на "Уимбълдън": "Тревата е доста хлъзгава, беше просто лош късмет за мен"
Винъс Уилямс след загубата на "Уимбълдън": "Тревата е доста хлъзгава, беше просто лош късмет за мен"
снимка: АП

Петкратната шампионка Винъс Уилямс се завърна на "Уимбълдън" четвърт век след първата си победа на тревните кортове в Лондон, но отпадна в първия кръг след поражение от украинката Елина Свитолина.

43-годишната американка, която участва на сингъл в турнира от Големия шлем за рекорден 24-и път, отстъпи с 4:6, 3:6, след като неприятно падане в началото затрудни движението й.

"Тревата по своята същност е хлъзгава. Може да паднеш в един момент. Това беше просто лош късмет за мен. Започнах мача перфектно, но след това се случи този инцидент", каза бившата номер 1 в света Уилямс след двубоя.

Уилямс, чиято последна титла от "Уимбълдън" беше през 2008 години след успех срещу сестра й Серина, спечели първите два гейма, но изпитваше затруднения в следващия, тъй като превързаното й дясно коляно се огъна, докато тя се движеше, за да догони една топка. Публиката на Централния корт реагира, когато тя падна на тревата, но все пак успеха да стигне стола си и да получи лечение, след което продължи да играе.

"Не съм сигурна какво е станало. Ще трябва да премина прегледи утре. Днес е късно. Но беше доста болезнено", каза тя след мача снощи.

28-годишната Свитолина, която поне е била родена, когато Винъс се появи за първи път на "Уимбълдън", за разлика от други 53-а тенисистки в турнира, спечели четири поредни гейма по пътя си към успеха в първия сет.

Уилямс получи лечение и преди началото на втория сет, но загуби мач номер 355 от Големия шлем в кариерата си на сингъл. Повече от нея има само сестра й Серина - 423.

Американката спечели титлите на "Уимбълдън" през 2000, 2001, 2005, 2007 и 2008 година.  

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:06 на 05.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация