site.btaМаксим Максимов завърши на 35-о място в спринта на 500 метра на Световната купа по шорттрек в Дрезден

Максим Максимов завърши на 35-о място в спринта на 500 метра на Световната купа по шорттрек в Дрезден
Максим Максимов завърши на 35-о място в спринта на 500 метра на Световната купа по шорттрек в Дрезден
снимка АП

Максим Максимов завърши на 35-о място, а Асен Гюров е 42-и в спринта на 500 метра на Световната купа по шорттрек в германския град Дрезден.

Максимов зае трето място в пета серия от пресявките с  56.041 секунди, а Гюров е трети в седма серия с 45.281.

При жените на 500 метра Михаела Петрова се нареди 39-а, след като днес остана четвърта в четвърта серия на репешажите с 47.211 секунди.

Титлата в спринта при жените спечели Сузане Шултинг (Нидерландия) с 43.203 секунди, а при мъжете триумфира Сяоцзюн Лин (Китай) с 41.329 секунди.

Във втория старт на 1500 метра при мъжете първи е Джи-Уон Парк (Република Корея) с 2:18.263 минути, а при жените шампионка стана Джи-ли Ким (Република Корея) с 2:38.406.

Стефан-Александър Кюмюрджиев е 32-и в крайното подреждане, а Иван Дончев - 37-и. Двамата бягаха в една серия от четвъртфиналните репешажи, а Кюмюрджиев завърши втори с 2:17.742 минути, а Дончев четвърти с 2:50.011. Във вторите серии Кюмюрджиев остана последен във втората с 2:45.806 минути.

При жените Катрин Маноилова е 33-а, след като финишира пета в първа серия от пресявките с 2:50.702 минути.

При щафетите победители са Нидерландия на 3000 метра при жените с 4:07.531 минути и Китай на 5000 метра при мъжете с 6:51.106 минути.

Сезонът в Световна купа приключва в Дордрехт (Нидерландия) от 10 до 12 февруари.

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:02 на 08.12.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация