site.btaШвейцарецът Марко Одермат постигна осми успех за сезона след втори триумф в супергигантския слалом в Кортина Д'Ампецо

Швейцарецът Марко Одермат постигна осми успех за сезона след втори триумф в супергигантския слалом в Кортина Д'Ампецо
Швейцарецът Марко Одермат постигна осми успех за сезона след втори триумф в супергигантския слалом в Кортина Д'Ампецо
снимка АП

Швейцарецът Марко Одермат спечели и втория супергигантски слалом в италианския зимен център Кортина д'Ампецо от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже.

За 25-годишния Одермат, който е носител на Големия кристален глобус за миналия сезон и на малката световна купа в гигантския слалом, това е 19-а победа в кариерата и осма през този сезон. Днес той финишира за 1:25.13 минути, след като вчера отново беше най-бърз на същата писта.

Втори на 76 стотни от секундата завърши Доминик Парис (Италия), а трети се нареди Даниел Хеметсбергер (Австрия) с пасив от 1.03 секунда след Одермат.

Норвежецът Александър Омод Килде, който вчера беше втори, днес не успя да завърши.

Челната шестица беше допълнена от Андреас Зандер (Германия), Винсент Крихмайер (Австрия) и от носителя на Големия кристален глобус за 2021-а Алекси Пентюро (Франция)

С втората си победата в Кортина Одермат увеличи преднината си на върха в генералното класиране за Световната купа. Той вече има 1386 точки, с 313 повече от втория Килде. Трети е друг норвежец Хенрик Кристоферсен със 779 точки.

Българинът Алберт Попов е на 52-о място със 100 точки.

В подреждането в дисциплината супергигантски слалом начело отново е Одермат с 540 точки, пред Килде с 392 точки и Крихмайер с 299 точки.

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:28 на 24.02.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация