site.btaМилена Тодорова завърши на 11-о място в преследването на Европейското първенство по биатлон, германка спечели титлата

Милена Тодорова завърши на 11-о място в преследването на Европейското първенство по биатлон, германка спечели титлата
Милена Тодорова завърши на 11-о място в преследването на Европейското първенство по биатлон, германка спечели титлата
снимка АП архив

Българката Милена Тодорова завърши на 11-о място в преследването на 10 километра на Европейското първенство по биатлон в швейцарския зимен център Ленцерхайде.

Тодорова, която вчера се нареди девета в спринта, допусна четири грешки в четирите стрелби и измина трасето за 31:45.6 минути. Българката не уцели по една мишена в първите две посещения на рубежа и се движеше сред първите 10, но в третата стрелба допусна две грешки и се смъкна в класирането. Накрая Тодорова повали всичките пет мишени и завърши 11-а с пасив от 1:20.0 минута.

Европейска шампионка стана германката Селина Гротиан с 19 от 20 в стрелбата и време от 30:25.6 минути. За нея това е втори медал от шампионата след бронза в индивидуалния старт на 15 километра.

Втора остана сребърната медалистка от спринта Тилда Йохансон от Швеция с две грешки и изоставане от 17.6 секунди. Тя беше лидерка в състезанието до последната стрелба, в която сгреши два пъти и с това загуби златното отличие.

Французойката Жилон Гигона, която е сестра на звездата в мъжкия биатлон Антонен Гигона, се нареди трета с една пропусната мишена и на 23.6 секунди след победителката.

Само 48 от общо 60 биатлонистки завършиха напреварата.

По-късно днес в Ленцерхайде е преследването на 12.5 км за мъже с участието на българите Владимир Илиев и Благой Тодев.

 

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:55 на 21.03.2023 Новините от днес

НСИ - Териториално статистическо бюро – Североизток, отдел „Статистически изследвания – Добрич“: Въведени в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в област Добрич през четвърто тримесечие на 2022 година (предварителни данни)

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация