site.btaАкадемик (Пловдив) се класира за финала на турнира за Купа "Декатлон" след успех над Ямбол

Академик (Пловдив) се класира за финала на турнира за Купа "Декатлон" след успех над Ямбол
Академик (Пловдив) се класира за финала на турнира за Купа "Декатлон" след успех над Ямбол
Снимка: Официален сайт на БК Академик (Пловдив)

Академик (Пловдив) се класира за финала за приятелския турнир по баскетбол за Купа "Декатлон", който се провежда в зала "Сила" в Пловдив. В полуфиналния сблъсък от надпреварата играчите на Йордан Янков надиграха БК Ямбол с 73:66 (18:15, 18:13, 15:18, 22:20). Така в битката за трофея "студентите" ще срещнат шампионите от Балкан (Ботевград), които в другия полуфинал победиха тима на ЦСКА с 80:64.

Двубоят в зала "Сила" бе равностоен, но Академик бе по-концентрираният отбор във важните моменти и заслужено стигна до успеха.

Ямбол стартира по-силно и отвори ранен аванс от 7 точки, но постепенно "студентите" напипаха своя ритъм и завършиха първата част с преднина от 17:15.

Във вторите 10 минути играчите на Йордан Янков продължиха да доминират и стигнаха до 8 точки аванс, като почивката дойде при 36:28 в полза на Академик.

През второто полувреме Ямбол отговори на предизвикателството и дори излезе с точка напред в резултата при 42:41.

Двубоят продължи да бъде равностоен и 3 минути преди края Академик имаше само 2 точки аванс, но в решаващите моменти от срещата „студентите“ показаха силна игра в защита и успяха да удържат преднината си до финалната сирена, като затвориха мача при 73:66.

Томислав Минков бе най-резултатен за успеха на Академик с 22 точки, а Тони Гуджино добави 14.

За Ямбол най-полезен беше Павел Маринов с 19 пункта и 6 борби, а Трей Симпсън записа дабъл-дабъл – 15 точки и 10 борби.

Финалът на турнира за Купа "Декатлон" между Академик и Балкан е в събота (24 септември) от 19:00 часа отново в зала "Сила". 2 часа по-рано пък ще се проведе срещата за трето място, която противопоставя ЦСКА и Ямбол.

 

/ИГ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:18 на 01.10.2022 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация