site.btaВладимир Манчев е новият старши треньор на Хебър (Пз), Фулвио Пеа остава директор в клуба

Владимир Манчев е новият старши треньор на Хебър (Пз), Фулвио Пеа остава директор в клуба
Владимир Манчев е новият старши треньор на Хебър (Пз), Фулвио Пеа остава директор в клуба

Очакваната треньорска смяна в Хебър (Пазарджик) вече е факт. Досегашният италиански наставник Фулвио Пеа ще бъде спортно-технически директор на клуба, а неговото място в ролята на старши-треньор ще заеме Владимир Манчев. Манчев, бивш национал и нападател, до момента изпълняваше функции на първи асистент на италианския специалист.
  Оттук насетне Фулвио Пеа ще осъществява цялата спортно-техническа власт, касаеща школата на Хебър, мъжкия представителен тим и дублиращата формация, а промяната цели подобряване на организационното състояние на клуба. Фулвио Пеа вече е бил в ролята на спортен и технически директор по време на работата си в италианските Лукезе (2005 г.) и Ливорно (2018 г.). Подобни функции той е осъществявал в китайския Дзянсу Сунин (2021 г.), както и в ЦСКА по време на престоя на Луиджи Симони (2001 г.).
  В щаба на новия старши-треньор на Хебър, Владимир Манчев, като асистенти влизат Кирил Божков и Спас Гигов, а треньор на вратарите остава Васил Василев. Божков и Гигов до момента работеха в школата на клуба, но и двамата са местни, добре познати на публиката и ще бъдат от полза на Манчев.

В много медии вървяха информации, че за поста може да бъде върнат бившия старши треньор Николай Митов, както и да се търси контакт с треньор на отбор от Трета лига, представящ се отлично до момента. Но в крайна сметка ръководството е решило да се довери на Манчев, който познава отлично обстановката.

В момента Хебър е на 13-о място в Първа футболна лига със 7 точки от 11 мача. Отборът редуваше силни и слаби мачове, но все още не може да приема съперниците си в своя град, тъй като стадионът не отговаря на изискванията за лиценз за най-високото ниво у нас.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:14 на 29.09.2022 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация