site.btaДелап каза, че Челси може да постигне още много след победата над Барселона

Делап каза, че Челси може да постигне още много след победата над Барселона
Делап каза, че Челси може да постигне още много след победата над Барселона
снимка: АР, Bradley Collyer

Голмайсторът на Челси Лиъм Делап настоява, че „сините“ могат да постигнат още много, след като се наложиха с 3:0 над Барселона в Шампионската лига.

Зашеметяващо представяне на „Стамфорд Бридж“ видя гигантите от Ла Лига да бъдат смазани от младия отбор на Енцо Мареска, който показа най-добрата игра през 18-те месеца начело на италианеца.

Впечатляващ индивидуален гол на бразилския тийнейджър Естевао открадна шоуто, но кулминацията дойде след първи гол у дома на лятното попълнение Делап, който завърши елегантно след центриране на Енцо Фернандес, за да направи резултата 3:0.

„Беше невероятно. Израстваш, мечтаейки за такива нощи. Имахме план за игра и всички го изпълниха наистина добре. Вярвам, че градим нещо наистина добро тук. Работим заедно всеки ден и ставаме все по-добри. Влизаме във всеки мач с огромна вяра. Показахме, че можем да го направим срещу всеки“, каза Делап пред клубния уебсайт на Челси.

„Знаехме колко силен отбор е Барселона и колко добри играчи имат, но също така очаквахме високата им преса. Трябваше да подаваме топката, за да създадем това пространство. Трябваше да бъдем солидни в защита и че можем да ги изненадаме“, дабави Делап.

Естевао, който вече притежаваше статут на герой в Западен Лондон, съдейки по шума, който посрещна името му при четенето преди началния удар, затвърди допълнително нарастващата си репутация, като засенчи 18-годишния си съотборник и шампион на Европейското първенство с Испания, Ламин Ямал.

„Естевао е толкова млад, но е толкова вълнуващ. Той е толкова суров и в момента светът е в краката му. Просто трябва да остане здраво стъпил на земята и да продължи да работи усилено“, завърши Делап.

/БД/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 14:23 на 27.11.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация