site.btaАлберт Попов зае 21-о място в първия манш във втория слалом за сезона от Световната купа по ски алпийски дисциплини

Алберт Попов зае 21-о място в първия манш във втория слалом за сезона от Световната купа по ски алпийски дисциплини
Алберт Попов зае 21-о място в първия манш във втория слалом за сезона от Световната купа по ски алпийски дисциплини
снимка: AP Photo/Pier Marco Tacca

Най-добрият български състезател Алберт Попов зае 21-а позиция в първия манш от втория слалом при мъжете от новия сезон на Световната купа по ски алпийски дисциплини в австрийския зимен център Гургл.

Попов, който стартира с 14-и номер, измина трасето за 53.28 секунди и се нареди след първите 30, които от 14.30 часа българско време ще участват във втория манш.

Българинът изостана на 1.16 секунди от лидера Атле Лий МакГрат (Норвегия), който постигна най-добро време - 52.12 секунди. Макграт се затрудни в началото, но след това беше безгрешен до финала. Преследвайки четвъртата си победа в кариерата, сребърният медалист от Световното първенство не успя да завърши състезанието миналата седмица.

На 17 стотни от секундата след него второто място разделят Едуард Халберг (Финландия) и Танги Неф (Швейцария).

Халберг спечели първи подиум за Финландия в Световната купа от близо 18 години миналата седмица, като завърши трети в домашното си състезание в Леви.

Олимпийският шампион Клеман Ноел от Франция изостана с 0.48 и е на седмо място.

Общо 59 състезатели участваха в първия манш, от които 47 успяха да преминат по трасето. Хърватинът Филип Зубчич беше дисквалифициран.

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 17:54 на 22.11.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация