site.btaНАТФИЗ обявява допълнителен прием за академичната 2025/2026 година за три бакалавърски специалности във факултет „Сценични изкуства“

НАТФИЗ обявява допълнителен прием за академичната 2025/2026 година за три бакалавърски специалности във факултет „Сценични изкуства“
НАТФИЗ обявява допълнителен прием за академичната 2025/2026 година за три бакалавърски специалности във факултет „Сценични изкуства“
НАТФИЗ обявява допълнителен прием за академичната 2025/2026 година за три бакалавърски специалности във факултет „Сценични изкуства“. Снимка: НАТФИЗ

Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ (НАТФИЗ) обявява допълнителен прием за академичната 2025/2026 година за три бакалавърски специалности във Факултет „Сценични изкуства“, съобщиха от академията.

Допълнителният прием е за специалностите „Режисура за драматичен театър“ с ръководител на класа проф. Пламен Марков и преподаватели Явор Гърдев и ас. Калин Ангелов, „Режисура за куклен театър“ с ръководител проф. Румен Рачев и преподавател ас. Димитър Стефанов, както и „Актьорство за драматичен театър“ във филиала на НАТФИЗ в град Бургас с ръководител на класа проф. д-р Пенко Господинов и преподаватели гл. ас. д-р Тея Сугарева и ас. Дамян Тенев.

От академията уточняват, че Община Бургас ще осигури финансова подкрепа за първия випуск по „Актьорство за драматичен театър“ във филиала в града. За академичната 2025/2026 година общината ще поеме изцяло таксите за обучение на студентите, приети по държавна поръчка, както и половината от таксите на студентите, записани в платена форма на обучение.

Кандидатстудентските изпити за специалността ще се проведат в три кръга. Кандидатите, които успешно преминат втория кръг по време на кандидатстудентската сесия в началото на юли, ще имат възможност да се явят директно на третия кръг през сесията в началото на септември, съобщават още от НАТФИЗ.

 

/ИПД

/ХК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 02:59 на 16.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация