site.btaНов роман за Джеймс Бонд ще бъде публикуван за коронацията на Чарлз Трети

Нов роман за Джеймс Бонд ще бъде публикуван за коронацията на Чарлз Трети
Нов роман за Джеймс Бонд ще бъде публикуван за коронацията на Чарлз Трети
Снимка: АП

Британският писател Чарли Хигсън е получил поръчка да напише роман за Джеймс Бонд по случай коронацията на Чарлз Трети, съобщи Прес асосиейшън/ДПА.

Хигсън е автор на пет книги за младежката серия за Бонд.

Романът "В тайна служба на Негово Величество" е поръчан от компанията "Иън Флеминг Пъбликейшънс" за издаване на 4 май, два дена преди коронацията на краля на 6 май.

Преди 60 години, през 1963 г., е публикуван десетият роман на създателя на Джеймс Бонд Иън Флеминг "В тайна служба на Нейно Величество".

Новата история за агент 007 ще го пренесе два дена преди коронацията. Бонд има задача да осуети в последния момент опит за прекъсване на церемонията от ексцентричния Ателстан от Уесекс, който иска да даде урок на Великобритания. 

Говорейки за предстоящия роман, Хигсън каза: "Когато от "Иън Флеминг Пъбликейшънс" дойдоха при мен с идеята да напиша история за Бонд за възрастни преди малко повече от месец, бях развълнуван - докато не осъзнах, че трябва да е готов за коронацията през май. . . Флеминг е известен с това, че пише бързо и аз канализирах тази енергия. И сега е толкова вълнуващо за мен най-накрая да вляза в света на порасналия Бонд".

"Всичко, което очаквате от една история за Бонд, е там - секс, насилие, коли, колоритен злодей с неприятен помощник и, разбира се, самият Бонд, толкова известен и същевременно толкова непознат."

Всички приходи от продажбата на книгата ще бъдат предоставени на Националния тръст за грамотност, който подпомага деца в неравностойно положение. 

"В тайна служба на Негово Величество" ще бъде достъпна дигитално като електронна книга, като аудиокнига - прочетена от Чарли Хигсън - и в издание с твърда корица от 4 май.

 

 

/ХК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:16 на 26.02.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация