site.btaКрал Чарлз Трети ще участва в направата на сирене в германска екоферма

Крал Чарлз Трети ще участва в направата на сирене в германска екоферма
Крал Чарлз Трети ще участва в направата на сирене в германска екоферма
Снимка: АП

Британският крал Чарлз Трети ще се занимае с производството на сирене в четвъртък по време на посещение в екоселище край Берлин, през втория ден от държавната си визита в Германия, предаде ДПА.

„Чухме, че кралят е голям любител на сиренето“, казва Катя фон Малцан, която заедно със съпруга си ръководи екофермата „Бродовин“, разположена на 80 км североизточно от столицата. По време на първото си пътуване в чужбина като монарх крал Чарлз ще посети земеделския център заедно с кралицата консорт Камила, след като се срещне с лидерите на Германия и произнесе реч пред националния парламент. Описвайки го като „пионер пар екселанс в областта на биологичното производство“, Фон Малцан обясни, че кралят ще помогне за направата на уникално ново сирене, като ръчно ще излее сместа във форма и ще я заглади.

На сиренето „Бродовин кьонихскезе“, или „кралско сирене“, ще бъде поставен печат с корона, преди да бъде оставено да зрее до осем седмици. За продажба ще бъдат приготвени около 150 партиди от сиренето, което е тип тилзитер. „Бродовин кьонихскезе“ е с фина текстура, леко пикантно, и дори съдържа малко сок от моркови: „Това му придава нежна сладост и оранжев цвят - като английски чедър“, обясни Фон Малцан.

Крал Чарлз, който е дългогодишен привърженик на биологичното земеделие, ще разгледа обособеното екоселище и ще научи повече за устойчивото земеделие и опазването на влажните зони. Като кулминация на събитието майстор-сладкар от фермата ще му подари корона от бял шоколад в естествен размер, украсена със захарни камъни и изработена по модела на короната, която той ще носи на коронацията си през май.

 

/ХТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:50 на 02.03.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация