site.btaКрайният срок за подаване на предложения за наградите “Питагор” е до 3 април

Крайният срок за подаване на предложения за наградите “Питагор” е до 3 април
Крайният срок за подаване на предложения за наградите “Питагор” е до 3 април
Снимка: БТА, архив

Крайният срок за подаване на предложения за наградите “Питагор” е до 3 април. Това напомнят от Института по математика и информатика при БАН на страницата си в интернет.

Наградите за принос в науката “Питагор” се организират от Министерството на образованието и науката. Целта е да се отличат български учени и научни колективи за съществен принос в развитието на науката. Номинации за участие в конкурса могат да подават научни или обществени организации, група учени и индивидуални учени. В процедурата за Голямата награда „Питагор“ нямат право да участват учени, носители на тази награда от предходните три години.

Тази година наградите ще бъдат връчвани в следните категории: Голяма награда „Питагор“ за цялостен научен принос; за утвърден учен в областта на природните и инженерните науки; за млад учен в областта на природните и инженерните науки; за утвърден учен в областта на науките за живота и медицината; за млад учен в областта на науките за живота и медицината; за утвърден учен в областта на социалните и хуманитарните науки; за млад учен в областта на социалните и хуманитарните науки.

В зависимост от категорията, за която се подават документи, кандидатите трябва да представят обща справка за научните си резултати. Кандидатстващите в категория за утвърден учен трябва да поставят акцент върху постиженията си през последните пет години (от 2018 г. досега), а кандидатите в категория за млад учен – върху последните три години (от 2020 г.). 

Учени, кандидатстващи за Голяма награда “Питагор” за цялостен научен принос, е необходимо да приложат обща справка за научните си постижения с акцент върху резултатите през последните 10 години. /ИРС

/АКМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:48 на 21.09.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация