site.btaУчени разкриха състава на древноримско вино

Снимка: Пиксабей
Учени от Италия и Франция изследваха покритието на стените на три амфори и установиха, че винопроизводителите от Древен Рим са използвали местно грозде и цветовете му, като са внасяли смола и подправки от други райони на Европа, съобщи електронната библиотека ПлосУан.

За да прочетете цялата статия

Абонирайте се Влезте във Вашата БТА

Продължете да четете с абонамент

Вижте условията

/ГЧ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 20:55 на 16.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация