site.btaДвама преподаватели от Софийски университет са носители на националната награда за поезия „Константин Павлов” 2022

Двама преподаватели от Софийски университет са носители на националната награда за поезия „Константин Павлов” 2022
Двама преподаватели от Софийски университет са носители на националната награда за поезия „Константин Павлов” 2022
На церемония в Софийска градска галерия бе обявен победителя в първото издание на конкурса за Националната награда за поезия "Константин Павлов“. На снимката: проф. д-р Амелия Личева (вляво), Кирил Василев (втори отляво) журналистката и дългогодишна ръководителка на Българската редакция в "Дойче веле" Румяна Таслакова (трета отдясно), литературният историк и критик проф. Михаил Неделчев (дясно), поетесата и драматург Мирела Иванова (втора отдясно) - председател на журито, писателят Ани Илков (трети отляво). Пресфото-БТА снимка: Христо Касабов
„След оживени спорове и с чистата, искрена нагласа да почетем паметта на Константин Павлов – образ на истинско мъжество в поезията и живота, решихме да присъдим две равностойни награди в първото издание на конкурса за Националната награда Константин Павлов." С тези думи поетесата Мирела Иванова, председател на тричленното жури, в чийто състав влизат още литературният критик проф. Михаил Неделчев и поетът Ани Илков, обяви имената на победителите в конкурса: Амелия Личева, преподавател в Катедрата по теория на литературата към СУ „Св. Климент Охридски“ и Кирил Василев, преподавател по културология в Софийския университет.

За да прочетете цялата статия

Абонирайте се Влезте във Вашата БТА

Продължете да четете с абонамент

Вижте условията

/ПГ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:15 на 04.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация