site.btaСписание „Стълбата“ отбелязва първата си година със специално събитие в Софийския университет

Списание „Стълбата“ отбелязва първата си година със специално събитие в Софийския университет
Списание „Стълбата“ отбелязва първата си година със специално събитие в Софийския университет
Снимка: списание „Стълбата“

Списание „Стълбата“ ще отбележи първата си годишнина със специално събитие в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съобщиха от екипа на  „Стълбата“.

Събитието ще се проведе на 16 декември от 20.00 ч. в аудитория 65 на университета. По време на срещата ще бъде представено юбилейното издание на списанието, обединяващо най-значимите текстове и интервюта от първата година. В него са включени материали и интервюта с Мадлен Алгафари, Тенко Николов, Диана Алексиева и Весела Бабинова, а сред авторите са Николай Петков, Диана Маркова, Изабела Шопова и Милла Иванова. В юбилейното издание са поместени още разговори с личности от съвременната култура и обществен живот, сред които „Молец“, Китодар Тодоров, Юрий Вълковски и Десислава Бинева, уточняват от екипа.

Програмата на събитието включва дискусия на тема „Медиите и свободата на изразяване“, на която се очаква участие да вземат Надя Брайт, Александър Иванов и Иван Шишиев, човекът зад проекта „Етюдите на София“. Модератор ще бъде Благой Цицелков, дългогодишен журналист и автор в „Стълбата“, посочиха организаторите.

Гостите ще имат възможност да се срещнат и да разговарят с редакционния екип и авторите на списанието. За идеята на изданието ще говорят главният редактор Леонард Георгиев, заместник-главният редактор Михаил Ангелов и отговорната редакторка Кремена Димитрова. Те ще направят равносметка на изминалата година, ще отговарят на въпроси и ще разкажат за бъдещите планове на изданието.

Входът е свободен, но се изисква предварителна регистрация заради ограничените места, посочват още организаторите. 

/ВБ/

Списание ЛИК

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 12:04 на 12.12.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация