site.btaКомисията по култура и медии в Народното събрание изслушва Кирил Вълчев за втори мандат начело на БТА

Комисията по култура и медии в Народното събрание изслушва Кирил Вълчев за втори мандат начело на БТА
Комисията по култура и медии в Народното събрание изслушва Кирил Вълчев за втори мандат начело на БТА
БТА, София (27 ноември ври 2025) Комисията по културата и медиите провежда изслушване на кандидатът за генерален директор на Българската телеграфна агенция (БТА) Кирил Вълчев (на снимката), в съответствие с раздел V от решение на Народното събрание от 7 ноември 2025 г. за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за генерален директор на Българската телеграфна агенция, представянето и публичното оповестяване на документите и изслушването на кандидатите в Комисията по културата и медиите, както и на процедурата за избор от Народното събрание. Снимка: Благой Кирилов/БТА (ЕВ)

Комисията по културата и медиите в Народното събрание изслушва Кирил Вълчев, кандидат за втори мандат на поста генерален директор на Българската телеграфна агенция (БТА).

Председателят на комисията Тошко Йорданов представи кандидатурата на Вълчев.

На 13 ноември народните представители Костадин Ангелов, Тошко Йорданов и Мариана Бояджиева внесоха в Комисията по културата и медиите на Народното събрание предложение Кирил Вълчев да бъде избран за нов мандат като генерален директор на БТА. 75 писма в подкрепа за втори мандат на Кирил Вълчев бяха изпратени до председателя на Народното събрание Рая Назарян, до председателя на Комисията по културата и медиите Тошко Йорданов с копие до БТА.

 

/ТС/

Списание ЛИК

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 01:33 на 29.11.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация