МВР - Прессъобщение

site.btaИнформационен бюлетин

Информационен бюлетин
Информационен бюлетин

15 мар 2022

Бургас. Задържан е мъж, нанесъл побой на жена и малолетната ѝ дъщеря. Полицаи от Пето РУ се отзовали на сигнал, постъпил около 11 часа на 12 март, за инцидент на ул. „Стоян Димов“ в кв. „Рудник“, при който 46-годишен бургазлия за пореден път нанесъл побой на 10-годишно момиченце и на 39-годишната жена, с която живеел на семейни начала. Двете са освидетелствани, установени са множество охлузвания и синини по телата и лицата им. Насилникът бил задържан за срок до 24 часа. Служители на районното управление продължават работата по случая.

Разград. Служители на РУ – Кубрат задържаха мъж, ранил жената, с която живее. Вчера около обяд в полицията постъпил сигнал за млада жена от град Завет, приета в болница с прободна рана в областта на гърба, нанесена с кухненски нож. След преглед, тя е освободена за домашно лечение. В хода на предприетите действия по изясняване на случая е установено, че извършител на деянието е мъжът, с когото пострадалата живее на семейни начала. 42-годишният автор на деянието е задържан за срок до 24 часа в РУ - Кубрат. По случая се води досъдебно производство по чл.  131, ал.1, т. 5А във връзка с чл. 130, ал. 2 от НК.

Задържан е криминално проявен, нарязал гуми на 11 автомобила в ж.к. „Орел“ в Разград. Сигналите от собствениците на превозните средства постъпили на тел. 112 между 7 и 8 часа на 14 март, колите на потърпевшите били паркирани в района на няколко жилищни блока в комплекса. В хода на предприетите бързи оперативно-издирвателни действия служители на РУ - Разград разкрили извършителя - 24-годишен криминално проявен мъж. Задържан е още същия ден. Води се разследване за престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК.

24-годишен пътник в лек автомобил е задържан за притежание на наркотици. Колата „Фолксваген Пасат“, управлявана от 33-годишен мъж, била спряна около 18 часа на 14 март в град Лозница. В хода на полицейската проверка е установено, че возещият се на предната седалка младеж от търговищкото село Ралица държи три вида дрога - в джоба на якето му са открити плик с 1,95 грама бяло прахообразно вещество, което при тестване реагира на амфетамин, друг - с 1,60 грама „чай“ за пушене и кибритена кутия с 4,05 грама тревиста маса, реагираща на синтетичен канабиноид. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 3 от НК.

София. Служители на Трето РУ установиха и задържаха двама, извършили грабеж. На 17 февруари, около 6.50 часа, столичанин съобщил в районното управление, че час по-рано, в района на улиците „Пловдив“ и „Бургас“, бил нападнат от двама непознати, които му нанесли побой и му отнели мобилен телефон и пари. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия е установено, че извършители са 25-годишен от смолянското село Барутин и 27-годишен от хасковското село Буковски. Двамата били задържани до 24 часа, а след доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура, са им повдигнати обвинения по чл. 198 от НК и са им наложени мерки „задържане под стража“.

Сливен. Криминалисти задържаха извършител на кражба броени часове след подаването на сигнала. Вчера 73-годишният потърпевшият съобщил в полицията за откраднати от частен имот в Твърдица 8000 лева, като уточнил, че посегателството вероятно е било извършено в дните между 21 февруари и 10 март. В резултат на проведените незабавни издирвателни действия, е задържан 37-годишен криминално проявен мъж от същия град. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители на РУ - Котел работят за установяването на обстоятелствата, довели до смъртта на две кучета от породата „Кангал“ и четири черни лешояда. Сигналът е подаден на 14 март от координатор на спасителен център за диви животни "Зелени балкани" - Стара Загора. По случая се извършват процесуално-следствени действия по образуваното досъдебно производство. Уведомена е Окръжна прокуратура - Сливен.

Притежание на наркотици установиха полицейски служители по време на патрулна дейност в Сливен. На 14 март, в района на бул. “Цар Освободител“, била извършена проверка на непълнолетно 16-годишно местно момче. В него е намерена суха листна маса, която при теста реагирала на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

София-област. Минути след 23 часа снощи в РУ - Ботевград постъпил сигнал за прострелян мъж в с. Скравена. На място незабавно били изпратени полицейски служители, които установили, че по време на скандал, придружен с взаимни заплахи и закани, 37-годишен жител на селото е прострелял свой съсед със законно притежавано пневматично оръжие. Извършителят е задържан на място, направил е пълни признания по случая. Пострадалият е прегледан в болница и освободен без опасност за живота. На местопроизшествието е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство.

В хода на извършена през вчерашния ден съвместна проверка от служители на РУ - Ботевград и Областната дирекция по безопасност на храните са констатирани нередности в хранителен магазин в с. Скравена. Инспектиращите установили продажба на стоки с изтекъл срок на годност, както и нарушения на правилата за съхранение на хранителни продукти. Съставени са констативни протоколи, предстои съставянето на актове. По случая е регистрирана преписка.

Служители на РУ - Ботевград установиха непълнолетни извършители на вандалски прояви. На 9 март кметът на с. Новачене сигнализирал в полицията за изкъртени и захвърлени в река Рударка три пътни знака, регулиращи движението в селото, както и за счупени стъкла на около 40 улични лампи. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия служителите на реда разкрили, че автор на първата вандалска проява е 15-годишен младеж от селото, който направил признания и щетите били възстановени. Други трима непълнолетни от селото са установени и впоследствие признали за повреждането на осветителните тела, което е потвърдено и в сведенията на установени свидетели. Материалите по двата случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 61 от НК.

Пловдив. Около 17 часа вчера в полицията постъпил сигнал, че двама се гонят по пътното платно на кръговото движение в началото на село Труд, откъм Пловдив. Пристигналите веднага на мястото служители на реда прекратили опасното поведение на мъжете и предприели проверка за изясняване на ситуацията. От снетите обяснения на свидетели на случилото се станало ясно, че работник в близък автосервиз подгонил 24-годишен клиент, който влязъл в обекта въоръжен с нож и с намерение да се саморазправя, недоволен от срока за ремонт на колата му. От младежа е иззето хладното оръжие. С полицейска заповед той е задържан за едно денонощие, образувано е бързо производство за хулиганска проява.

Жителка на първомайското село Поройна бе задържана за нерегламентирана дейност с безакцизни стоки. При проверка вчера на адреса й служители на реда открили машинка за рязане на тютюн, множество празни гилзи за цигари и две устройства за пълненето им. Иззети са и около 2 килограма ситен тютюн и чувал с все още необработена суха листна маса. Срещу жената е започнато бързо производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

Пазарджик. Двама извършили на домова кражба са установени от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ - Пазарджик. Вчера в районното управление бил получен сигнал – неизвестни използвали отсъствието на обитателите на апартамент в областния град, проникнали в него и откраднали метална каса, в която имало близо 60 грама златни накити и 1000 лева. Освен това, неканените гости успели да отмъкнат около 100 метра меден проводник и телевизор. На местопроизшествието бил извършен оглед, а разследването - поето от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ - Пазарджик. В хода на полицейските действия било установено, че автори на посегателството са 21-годишен мъж от Петрич и негов 14-годишен съучастник от Пазарджик. Пълнолетният е с множество криминални регистрации. Двамата са задържани за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление в областния град. С непълнолетния работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“. Открити и иззети са и част от откраднатите вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

Криминалисти от РУ - Пазарджик задържаха мъж, който намерил портфейл, но не изпълнил задължението си да върне или предаде в полицията изгубената вещ. В края на октомври миналата година 45-годишен пазарджиклия загубил на един от булевардите в областния град портфейла си с 2000 лева и мобилния си телефон. Те били открити от 24-годишен мъж, жител на септемрийското село Виноградец. Вместо да ги върне на собственика им или да ги предаде в полицията, той ги оставил за себе си. След почти четиримесечно разследване неговата самоличност била установена и той е задържан в ареста за срок до едно денонощие. По случая е образувано досъдебно производство.

Пореден кандидат за водач е задържан заради използвана неистинска диплома. 39-годишен жител на пазарджишкото село Мало Конаре отишъл в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Пазарджик, за да подаде документи за издаване на свидетелство за управление на МПС. На гишето той представил пред служителката диплом за завършено средно образование. След направените справки се оказало, че документът е неистински. Мъжът е задържан в ареста, а спрямо него е образувана преписка.   

Кърджали. Водач с фалшиво свидетелство за правоуправление на МПС е задържан в РУ - Кърджали. Около 15,30 часа вчера, на КПП „Чилик“,  полицейски служители спрели за проверка 38-годишен водач на лек автомобил. При направена справка се оказало, че мъжът не притежава свидетелство за правоуправление и представеният документ е фалшив. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство по чл. 316 във връзка с чл. 308, ал. 2 за съзнателно използване на неистински официален документ.

Кражба на техника разкриха за часове полицейски служители в РУ - Кирково. На 14 март, в землището на село Подкова, бил разбит лек автомобил и откраднати инструменти и други вещи. Дежурна оперативна група от районното управление извършила оглед на място и е образувано досъдебно производство. В хода на предприетите издирвателни действия бил задържан 45-годишен жител на общината. В неговия дом били намерени и иззети откраднатите вещи. Група „Криминална полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

Хасково. Трима са задържани с дрога при проверки в областта. Вчера в 12 часа служители от участъка в Симеоновград проверили на разклона в града лек автомобил „БМВ“, шофиран от 45-годишен от Гълъбово. В багажното отделение на колата е открито бяло кристалообразно вещество с тегло 3 грама – метамфетамин. Дрогата е иззета с протокол. Полицаи от управлението в Димитровград също задържали мъж, съхранявал дрога в дома си. Снощи около 22 часа те проверили 31-годишен водач на „Шевролет“. В колата намерили плик с 3,21 грама метамфетамин, а при обиск от него иззели други два със същата дрога – 2,7 грама. Последвала проверка в жилището му, където служителите на реда намерили още 7,35 грама от наркотика. Общото тегло от 13,36 грама е предадено с протокол на разследващите по стартиралото бързо производство. Проверките за дрога са извършени и в Хасково. Криминалисти от управлението извършили обиск на 33-годишен мъж от града в ж.к. “Орфей“. В дрехите му е открита сгъвка с грам амфетамин, а при проверка в апартамента му в същия квартал – още 10 грама от същата дрога. Задържан е за срок до 24 часа, заведено е бързо производство.

Видин. На 14 март в Брегово служители на реда проверили 22-годишен местен жител и при извършения личен обиск у него открили две пликчета със зелена, суха листна маса. Тревата, с общо тегло 1 грам, реагирала на канабис при полевия наркотест. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, по случая в РУ - Видин е образувано бързо производство.

Плевен.  Към 15.10 часа вчера, в ж.к. "Сторгозия", при полицейска проверка 33-годишен плевенчанин доброволно предал ръчно свита цигара със суха, зелена тревиста маса, наподобяваща марихуана, и хартиена сгъвка с бяло кристалообразно вещество - пико. В дома му в областния град са намерени и иззети опаковки със същите вещества, както и електронна везна и свитък с кристали. На друг адрес, обитаван от 33-годишния, са открити два плика с марихуана. Назначени са експертизи. Притежателят на наркотиците е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е бързо производство и е уведомена районната прокуратура.

31-годишна плевенчанка е задържана заради хулигански действия, след като вчера по обед клиентка на заведение в централната част на областния град подала сигнал, че посетителката псува и обижда персонала. Според свидетели, тя удряла по витринните стъкла и вратата на търговския обект. Отзовалите се на място служители на реда установили самоличността ѝ, извършителката е задържана за срок до 24 часа. По случая във Второ РУ е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал. 1 от НК, работата по което продължава. Уведомена е Районна прокуратура - Плевен.

Варна. В хода на предприети действия по образувано досъдебно производство, служители на районното управление в Девня арестували 27-годишен жител на града. Преди дни, при опит да бъде спрян, докато шофирал автомобила си в района на пристанище „Варна Запад“, младият мъж – криминално проявен и осъждан, не се подчинил и успял да избяга. Вчера, след бързи полицейски действия униформените го открили и задържали за срок до 24 часа.

Враца. Сигнал за откраднат автомобил подал вчера в полицията жител на с. Бутан. Той съобщил, че през изминалата нощ е била отнета колата му,  паркирана пред дома му. След предприетите оперативно-следствени действия е установено, че извършител на посегателството е 29-годишен мъж от село Търнава. Той е задържан в РУ Бяла Слатина. Образувано  е досъдебно производство за престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК.

Благоевград. Служители на РУ – Разлог изясняват обстоятелствата около умъртвяването на 14 телета. В следобедните часове вчера мъж от Якоруда сигнализирал в районното управление, че е открил мъртвите животни, отглеждани в селскостопанска постройка в землището на града. Мястото е посетено от полицейски и служители на ОДБХ - Благоевград. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325Б от НК, работата по което продължава.

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:10 на 19.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация