Община Стара Загора – Прессъобщение

site.btaДнес стартира XVII Балканиада по спортен бридж в Стара Загора

Днес стартира XVII Балканиада по спортен бридж в Стара Загора
Днес стартира XVII Балканиада по спортен бридж в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Тази година в турнира участват състезатели от България, Турция и Румъния

Днес Стара Загора даде старт на XVII Балканиада по спортен бридж. Балканиадата ще се състои на 08 и 09 октомври в конферентните зали на хотел „Верея“, а през следващите три дни (от 10 до 12 октомври), ще се проведе и 44-ти Международен фестивал по спортен бридж.

Спортното събитие се провежда всяка година по повод празника на град Стара Загора, 5 октомври. Организатори са Българска бридж федерация, „Клуб по спортен бридж - Стара Загора“ с подкрепата на Община Стара Загора. 

Петко Крумов, началник-отдел „Спортни дейности“ в Община Стара Загора, приветства участниците от името на Община Стара Загора: „Поздравявам ви за това, че се занимавате с един от най-интелигентните спортове, който изисква концентрация, верни партньори и късмет. Пожелавам ви успех и много късмет!“.

Тони Русев, председател на клуба по спортен бридж в Стара Загора, поздрави участниците и благодари на Община Стара Загора за подкрепата, която оказва всяка година при провеждането на Балканиадата и фестивала.  

Тази година в турнира ще се състезават общо 55 участници от различни държави: България, Турция и Румъния и ще бъдат разпределени в 12 отбора. Жури на тазгодишното състезание са Димитър Георгиев и Георги Първанов.

БТА публикува този текст съгласно чл. 5, ал. 1, т. 3 и ал. 3 от Закона за Българската телеграфна агенция

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 16:13 на 11.10.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация