Министерство на отбраната – Прессъобщение

site.btaМинистерство на отбраната: Първо офицерско звание ще получат курсантите-випускници на Националния военен университет „Васил Левски“

Министерство на отбраната: Първо офицерско звание ще получат курсантите-випускници на Националния военен университет „Васил Левски“
Министерство на отбраната: Първо офицерско звание ще получат курсантите-випускници на Националния военен университет „Васил Левски“

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще присъстват на тържествения акт по присвояване на първо офицерско звание и връчването на дипломите на курсантите-випускници и свидетелствата на кадетите от 147-ми випуск „Сливнишко-Драгомански“ на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“. Ритуалът ще се състои на 25 юли от 10.00 ч. пред МДТ „К. Кисимов“ във Велико Търново.

168 са общо випускниците на НВУ и Професионалния сержантски колеж. Първи офицерски пагони ще получат 129 курсанти, обучавали се в трите факултета на университета в район Велико Търново и район Шумен. Шестима са отличниците на военни специализации, 28 курсанти ще получат грамоти Cum Laude за постигнат отличен успех по време на обучението.

Първенец на 147-ми випуск „Сливнишко-Драгомански“ е лейтенант Мариян Делиев, завършил специализация „Разузнаване”. Той ще получи и академичната награда „Полковник Борис Дрангов“ от НВУ „Васил Левски“. Лейтенант Петър Димитров е носителят на наградата „Генерал Сава Муткуров“ от Комитет „Генерал Сава Муткуров“ – Велико Търново.

Випускниците военнослужещи в задочна форма на обучение са 23, като осем завършват с диплом с отличие, един е отличник на военна специализация.

16 са кадетите, които ще получат свидетелства за обучение в Професионалния сержантски колеж. Първенец на випуска е младши сержант Милен Росенов Димитров, а отличник на випуска е младши сержант Антон Павлов Миланов.

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 21:51 на 25.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация