Възраждане – Прессъобщение

site.btaКостадин Костадинов: Властта е в ръцете на българския народ, само от нас зависи да спасим България

Костадин Костадинов: Властта е в ръцете на българския народ, само от нас зависи да спасим България
Костадин Костадинов: Властта е в ръцете на българския народ, само от нас зависи да спасим България
Снимка: Пресцентър

Костадин Костадинов откри пресконференцията на „Възраждане“, на която  представи  листата на "Възраждане" с кандидати за евродепутати: 

„На 9 юни отиваме да гласуваме за екзистенциалното ни право на живот, да гласуваме за това България и българският народ да продължат да съществуват.“

Той подчерта, че от години се води чужда политика у нас, за да откажат българите да си дават правото на глас и да може на избори да ходят само тези с купения и корпоративния вот.

„Властта е в ръцете на българския народ, само от нас зависи да спасим България. Държавата ни се управлява с телефонни обаждания, нямаме собствена независимост.
Вчера видяхме как се уволнява министър, само защото не им е клекнал, пак най-вероятно с телефонно обаждане. Преди два дни пък в профила на Външно министерство в една от социалните мрежи през нощта се появи позиция на българското министерство, написана на английски език. Толкова бързо е трябвало да я пуснат, че просто не са я превели от посолството, откъдето са им я пратили. Всичко това показва, че ситуацията в нашата държава е много зле. Така повече не може да продължава. Защото, ако така продължи, България ще изчезне от карта на света.“, каза Костадин Костадинов.

Той подчерта, че добрата новина е, че след малко повече от 7 седмици има избори.  
„Малко повече от месец ни дели да можем да върнем България в правилното русло на историята. Там, където се движат независимите държави. Там, където се движат народите, които имат самоуважение и карат другите да ги уважават. А не където сме в момента – при колониите и васалните територии. Ето защо следващите 7 седмици всички ние от „Възраждане“  ще положим усилия да убедим българския народ, че има две алтернативи – гласувате за „Възраждане“ и избирате мира, просперитета и благополучието на България, а който гласува за останалите – избира войната.“, каза още Костадинов.

Той представи всеки един от 17-те кандидати за евродепутати с кратки биографии. В продължение на месец всички структури на политическата организация в страната предлагаха свои номинации за кандидати за Европарламента.


Кратко представяне на кандидатите на "Възраждане":

Водач на листата е Станислав Стоянов. Той е роден във Варна. Завършва висшето си образование във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", специалност Приложна лингвистика с френски и испански език. Има магистърска степен по Европейска интеграция към същия университет, както и по Европейски публичен мениджмънт от университета на град Лиеж, Белгия.  Станислав Стоянов е бил  част от екипа, подготвящ българската версия на действащото европейско законодателство в предприсъединителния процес на България към Европейския съююз. Той е избран  за народен представител в 48 и 49 Народно събрание от област Велико Търново  и е част от Комисията по външна политика и  въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната, и Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта. Стоянов е и един от основните фактори във "Възраждане", които изграждат и поддържат международната политика на българската политическа организация, превърнала се през последната година в предпочитан партньор на партии, с които следват  общи политически цели в цяла Европа. Изграждането и поддържането на тези партньорства е основна заслуга на Станислав Стоянов. 

 На второ място е  радиоводещият  Петър Волгин. Името му се свързва с обективна журналистика.  Той е носител  на  множество награди, сред които са номер 1 на програма "Хоризонт", наградата "Сирак Скитник" за най-добър журналист,  на СБЖ – „Златно перо“ за радиожурналистика,  наградата "Шофар" на Организацията на евреите в България "Шалом" и други. 

Рада Лайкова е председател на структурата на "Възраждане" в Берлин. През последната една година тя допринесе много за подобряване на партньорските връзки на "Възраждане" и изграждане на нови такива на международната политическа сцена. Рада Лайкова е  старши съветник по европейски въпроси в Германския парламент. Магистър по европейски науки с акцент върху европейското право и икономика (Кардифски университет, Хумболт университет - Берлин). Има  опит в институции на високо ниво по германски и европейски политически въпроси, комуникация и отлични аналитични и организационни умения, доказано лидерство във висшата германска администрация, опит и познания в политически и парламентарни процеси, както и в консултирането на различни целеви групи.

Димчо Димчев. Той е народен представител от парламентарната група на „Възраждане“. Един от българските емигранти, които се завърнаха в България, за да работят за страната ни. Откакто е във „Възраждане“ Димчо Димчев активно работи с българските общности зад граница. 

Георги Джендов  е председател на групата  на „Възраждане“ в Общински съвет Добрич. Той е с висше иженерно образование от Технически университет – гр. Варна. Също е живял в чужбина, където е заемал ръководни позиции.

Веселин Киров придобива образованието си по право и политически науки в България и Франция. Специализира Европейско търговско право в престижния факултет Жан Моне  в Париж. Политически анализатор и консултант с международен опит в телекомуникациите и авиацията. Владее английски, френски, руски и немски. Притежава дълбоки познания по европейска политика и право, с акцент върху защитата на националните интереси. Веселин е ангажиран с подобряването на демократичните стандарти и защитата на правата на българските граждани в ЕС.

Александър Алексиев е председател на Младежката организация на „Възраждане“. Той е  на 21 г., студент по право в Софийски университет, работи като сътрудник в адвокатска кантора.

Д-р Калин Калинов -  доктор по химия на високомолекулните съединения. Получава  национална награда за научните си разработки. Има множество публикации на английски език в научни списания. Участник е в три международни научни конференции. Завършил в УХТ Пловдив, където се дипломира като бакалавър по „Технология на етеричните масла, парфюмерията и козметиката“ и магистър по „Анализ и контрол на храните“. В момента следва втора магистратура „Вероятности, актюерство и статистика“, изучвайки статистически елементи на обучението на машини (изкуствен интелект) и анализи на големи бази от данни - във ФМИ на СУ „Климент Охридски“. Член е на „Възраждане” от 2017 г., когато е избран за зам.-председател на казанлъшката организация на партията. На местните избори през 2024 г. става общински съветник в Общински съвет - Казанлък и е член на Комисията по бюджет и финанси и Комисията по екология, горско и селско стопанство.

Мариян Иванов  е бакалавър  по журналистика от Шуменски университет "Епископ Константин Преславски". Още от 19-годишен започва да работи като журналист - първо в Радио Шумен, а след това в БНР-Бургас. Работил е като кореспондент и в няколко национални медии. Има 5 национални и международни награди по журналистика, а преди да се присъедини към "Възраждане" е главен редактор на радиото в Бургас. Активно е работил по теми, свързани с корупция и олигархични интереси на местно ниво, което пренася и в Общинския съвет на Бургас, където е избран като един от четиримата общински съветници на "Възраждане".
 Касим Садък  е завършил Юридическия факултет на Русенски университет „Ангел Кънчев“, където защитава магистратура със специалност право. Специализирал е като законодателен сътрудник по студентска програма за законодателни проучвания в Народното събрание.  Работил е като помощник-нотариус в град Кубрат. От края на 2019 година работи като адвокат на свободна практика, като е член на Адвокатска колегия Русе.  Заклет преводач е от турски и английски език. Заместник-председател е на структурата на „Възраждане“ в гр. Кубрат.

Доц. д-р Румяна Иванова - доктор е по ветеринарна медицина. Работила  е като редовен асистент в катедра „Физиология и зоология” към факултета по Тропично и субтропично земеделие.  През 2013 г. става доцент. От 2002 година е преподавател в катедра „Животновъдни науки” към Агрономически факултет. Преподава на студенти от бакалавърски и магистърски курс в Аграрен университет. Изнасяла  е лекции в университети в Гърция, Румъния, Ирландия, Португалия, Турция и Германия. Провела е специализации в Гърция, Германия и Румъния. Участвала е в 14 международни научни проекта и в 10 национални, като на 3 от тях е била ръководител.  Автор е на научни статии, като голяма част от тях са докладвани на международни конференции. Автор и съавтор е на три учебника и четири учебни помагала. Владее писмено и говоримо английски, гръцки и руски език.

Захари Дончев е с висше образование - специалност Икономика на търговията. Досегашният му  близо 18-годишен трудов стаж е бил почти изцяло насочен в областта на международни търговски взаимоотношения с фирми от Европа, Азия, Южна Америка. Благодарение на служебните си ангажименти е посетил над 30 държави в тези континенти и е изградил партньорски взаимоотношения с различни компании.

Мира Миркова е родена в гр. Кюстендил. Завършва средно и висше образование в Испания. По професия е криминолог, експерт по интегрална сигурност, частно разследване и криминална психология. Владее перфектно четири езика. Има широк поглед върху европейската политическа действителност, родолюбец, който ще работи за достойно членство на България в ЕС.

Сергей Махаев - Висшето му образование е по Дентална медицина и има специализация по Орална хирургия.  Професионалният му път преминава през отделениетоо по лицево-челюстна хирургия и спешно отделение на една от големите болници в София. Той е основател и управител на дентална клиника. Говорими езици – френски, английски и  руски език.

Борил Каменов е  роден в град Монтана. Юрист по образование. Владее три езика – руски, немски и сръбски. 

Филип Кънев завършва бакалавър Международни търговско-икономически отношения, и магистратура – Външна търговия и европейски отношения в Лион, Франция. Основава и управлява туроператорска фирма вече 20 г., като запознава чужденците с българското културно-историческо наследство. Фирмата му е доставчик на услуги за България и Румъния за най-голямото сдружение на независими туристически агенции във Франция с над 1200 наземни офиса.

Тамаш Секереш  е унгарец. Той е на 36 години. Роден е в Унгария, където е завършил Сегедския университет с бакалаварска степен славянска филология и културология, след това магистратура Международни отношения. По професия е славист-българолог. От 2013 г. живее и работи в България, през 2016 г. е приел православието. От 2018 г. е член на „Възраждане“. Работи активно по развитието на  международните отношения на политическата организация.

 

 

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:11 на 29.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация