Президент - Прессъобщение

site.btaПрезидентът назначи Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии

Президентът назначи Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии
Президентът назначи Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии

На основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 24, ал. 1 от Закона за радиото и телевизията, държавният глава Румен Радев подписа днес указ за назначаването на Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента. 

Габриела Наплатанова има магистърска степен от Факултет по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски”, където завършва със специалност „Връзки с обществеността”. В същия факултет е хоноруван преподавател в периода 2015 – 2017 г. Има обучения по програмата IREX на Държавния департамент на САЩ и Европейския център за сигурност „Джордж Маршал“, както и участия в множество медийни програми на американската мисия в НАТО. 

През 2019 г. защитава дисертация на тема „Управление на медийните ефекти и медийните операции по време на въоръжен конфликт” във Военна академия „Г.С. Раковски”, факултет „Национална сигурност”.

Старши репортер в бТВ Медиа Груп, част от редакцията на „Новини и актуални предавания” от самото създаване на телевизията през 2000 г. Отразява теми, свързани с вътрешната и външната политика на България, проблеми в сферата на сигурността и отбраната, въоръжени конфликти на Балканите, Ирак и Афганистан. Автор е на няколко десетки документални проекти на външнополитически и военни теми, свързани с НАТО, киберсигурността, защитата на данните и проблемите на бежанците. 

Носител на многобройни награди и отличия за журналистическата си работа и документалните си проекти в 25-годишната си телевизионна кариера.

Владее английски, ползва френски и руски език. Омъжена с две деца. 

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:05 на 06.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация