Община Ардино – Прессъобщение

site.btaОбщина Ардино: Фестивал на местното кулинарно наследство в Родопите

Община Ардино: Фестивал на местното кулинарно наследство в Родопите
Община Ардино: Фестивал на местното кулинарно наследство в Родопите
Снимка: Община Ардино

Фестивал на местното кулинарно наследство в Родопите се проведе на централния площад в Ардино, организиран от Община Ардино, съвместно с НЧ „Родопска искра - 1921“ – гр. Ардино, НЧ „Пробуда - 1944“ – с. Бял извор, НЧ „Митко Палаузов - 1973“ – с. Падина, НЧ „Родопска искра - 1961“ – с. Жълтуша, НЧ „Лъч - 1955“ – с. Горно Прахово, НЧ „Климент Охридски - 1950“ – с. Боровица. 

В кулинарния форум бяха представени над 80 вида традиционни ястия, приготвени по автентични родопски рецепти. Посетителите имаха възможност да се запознаят с богатството и разнообразието на местната кухня, съхранила вкусове и традиции през годините. 

В знак на признание за активното участие и приноса към съхраняването на местното кулинарно наследство, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан връчи грамоти на всички участници във фестивала. 

Кулинарното събитие се реализира в рамките на изпълнение на проект BG-RRP-11.022-0001-С01 „Минало и съвремие в сърцето на Родопите – културни мостове на Ардино“, финансиран по Механизма за възстановяване и устойчивост на Европейския съюз, Компонент 11 „Социално включване“, Инвестиция 6 „Развитие на културните и творчески сектори“, по Процедура BG-RRP-11.022 – Схема за безвъзмездна помощ „Ново поколение местни политики за култура за малки общини“.

БТА публикува този текст съгласно чл. 5, ал. 1, т. 3 и ал. 3 от Закона за Българската телеграфна агенция

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 00:19 на 24.12.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация