site.bta Започна раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се по програмата на БЧК „Храни и основно материално подпомагане“ в Своге

 Започна раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се по програмата на БЧК „Храни и основно материално подпомагане“ в Своге
 Започна раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се по програмата на БЧК „Храни и основно материално подпомагане“ в Своге
Снимка: БТА, архив

Започна раздаването на хранителни продукти и хигиенни материали, определени за селата на община Своге и град Своге, в изпълнение на Програмата за храни и основно материално подпомагане на Българския червен кръст (БЧК)  – операция „Подкрепа“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. Това се съобщава в официалната фейсбук страница на Общината. 

За селата продуктите ще се раздават в кв. Дренов „ул. Петър Берон“ 39 от 13 октомври до 7 ноември 2025 г., а за самия град – в периода от 10 ноември до 28 ноември 2025 г., информират от Общината. 

Всеки правоимащ ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис. Пакетите, които ще се раздават, са предназначени за хора и семейства, подпомагани на различни основания от дирекция „Социално подпомагане“. Едночленните и двучленните семейства ще получат по един пакет с храни и с хигиенни материали, а с трима и повече членове - по два пакета. 

Чрез проекта БЧК ще предостави и съпътстващи мерки, целящи преодоляване на социалното изключване. Това ще допринесе за облекчаване на бюджета на хората и домакинствата с ниски доходи и ще освободи средства за покриване на други неотложни нужди. 

Над 640 000 души в неравностойно положение в България ще бъдат подпомогнати чрез кампанията на Агенцията за социална подпомагане (АСП) и Българският червен кръст (БЧК) за предоставяне на хранителни продукти и хигиенни материали, обяви в Мездра заместник генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска при официалното откриване на кампанията.

 

/ЛРМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 18:57 на 16.10.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация