site.btaПиле с булгур по старозагорски приготви на площада пред Община Стара Загора готвачът Иван Звездев

Пиле с булгур по старозагорски приготви на площада пред Община Стара Загора готвачът Иван Звездев
Пиле с булгур по старозагорски приготви на площада пред Община Стара Загора готвачът Иван Звездев
Стара Загора (4 октомври 20205) В навечерието на Деня на Стара Загора - 5 октомври, на площада пред местната администрация известният готвач Иван Звездев приготви специална рецепта на пиле с булгур по старозагорски. Снимка: Павлина Дудева, кореспондент на БТА в Стара Загора

В навечерието на Деня на Стара Загора - 5 октомври, на площада пред местната администрация известният готвач Иван Звездев приготви специална рецепта на пиле с булгур по старозагорски. В рецептата бяха включени 50 килограма пилешко месо, 15 килограма булгур, пет килограма шарени чушки, два килограма кромид лук, целина, червен пипер, домати и сол.

„Това количество ще стигне за между 300-500 порции в зависимост от черпака“, каза пред БТА готвачът. 

По време на представянето Звездев разкри тайната на рецептата пред събралите се старозагорци и гости на града като посочи, че той слага и малко риган.

След като гозбата беше готова, всеки имаше възможност да опита прясно приготвеното ястие.

Специална изненада за най-малките беше възможността сами да си направят бърза туршия от зелени домати, зеле и моркови, краставички и червени чушки. „Тя е готова само за ден и децата могат да си я вземат вкъщи и утре ще е готова“, каза Звездев.

Той пожела за празника градът да продължава да се развива и винаги на ухае на липа.

/МК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 19:47 на 04.10.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация