site.btaЗапочва кандидатстването за осмото издание на "Предприемачи в науката"

Започва кандидатстването за осмото издание на "Предприемачи в науката"
Започва кандидатстването за осмото издание на "Предприемачи в науката"
Започва кандидатстването за осмото издание на "Предприемачи в науката". Снимка: фондация "Карол знание"

Отворено е кандидатстването за осмото издание на "Предприемачи в науката" на фондацията "Карол знание". Програмата е безплатна и е насочена към студенти, докторанти и млади учени, които разработват проекти с позитивно въздействие върху околната среда и, или, обществото, съобщиха организаторите.

Програмата включва присъствено обучение и завършва със сесия-конкурс "Предприемач в науката", чиято награда е 30 000 лева.

Тази година в "Предприемачи в науката" се връщат като ментори и лектори алумни на програмата - основатели и лауреати, с мисията "Предай нататък". Осем участници от предишни издания ще споделят знания и опит, ще подкрепят и насърчават новите предприемачи в науката, които ще развият и надградят разработките си до бизнес концепции, за да ги представят на финала пред инвеститорите - журито. То е съставено от менторите и лекторите, сред които има рискови инвеститори и бизнес ангели, отбелязват от фондацията. 

Няколко водещи университети, Единният център за иновации на БАН, Bulgarian Angels Club, Клъстерът за интеграция на нововъзникващи технологии и "София тех парк" са партньори на програмата. Някои от тях предоставят свои награди за участниците.

Програмата тази година започва на 24 септември, конкурсът е на 17 декември, а кандидатстването е отворено до 10 септември. Местата са ограничени, всяка кандидатура се разглежда при нейното постъпване и може да бъде одобрена преди крайния срок, допълват от "Карол знание".

 

/ТС/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 01:38 на 30.06.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация