site.btaИзписани са трима пострадали при пожара в Кочани, съобщиха от болницата в Пловдив

Изписани са трима пострадали при пожара в Кочани, съобщиха от болницата в Пловдив
Изписани са трима пострадали при пожара в Кочани, съобщиха от болницата в Пловдив
Снимка: УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив

Изписани са тримата пациенти, които бяха лекувани в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Свети Георги“ в Пловдив и които бяха приети след пожара в град Кочани, Северна Македония, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Пациентите  - трима мъже на 19, 21 и 48  години постъпиха в болницата на 17 март в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия, където бяха настанени в реанимационни условия поради тежестта на изгарянията и необходимостта от интензивно лечение. По време на престоя им в болницата състоянието им постепенно се подобри, като медицинските специалисти са положили всички необходими за лечението им подходи и грижи.  От известно и тримата са били изведени от реанимация и са били на общо стационарно лечение, се посочва в съобщението. 

Тримата пациенти и техните близки са отправили благодарности към екипа на УМБАЛ „Свети Георги“. "Съдбата или късметът ни доведе при Вас в най-злощастната трагедия в Европа в наши дни. Вашите сръчни ръце, всеотдайност, Вашата топлина, Вашите думи, изпълнени с мир и спокойствие, ни лекуват всеки ден и ни приближават още една крачка до домовете и любимите ни хора. Нашата благодарност към Вас не може да се измери с думи, нито има дела, които могат да я изразят…“, са казали те към лекуващия ги екип.

Към момента всички пациенти са в стабилно общо състояние и напускат лечебното заведение с предписани препоръки за проследяване и рехабилитация. 

БТА припомня, че на 11 април други трима пострадалите при пожара в Кочани и хоспитализирани в България бяха изписани от болници в Пловдив и във Варна.

/ТНП/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 01:51 на 29.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация