site.btaПреработката на месо е основен сектор на хранителната промишленост, заяви заместник-министър Деян Стратев на празника на Еленския бут

Заместник-министърът на земеделието и храните доц. д-р Деян Стратев (на преден план), представители на областни и общински институции и организации присъстваха на празника на Еленския бут в град Елена. Снимка: кореспондент на БТА във Велико Търново
Преработката на месо е един от основните сектори на хранително-вкусовата промишленост в България. През 2022 г. нетният оборот на фирмите за преработка на месо и месни продукти в страната достига 1,9 милиарда евро, което е с близо 24 процента над

За да прочетете цялата статия

Абонирайте се Влезте във Вашата БТА

Продължете да четете с абонамент

Вижте условията

/ТНП/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 01:15 на 21.11.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация