site.btaЗапочнаха първите обработки със смеси срещу заледяване в София, съобщиха от Столична община

Започнаха първите обработки със смеси срещу заледяване в София, съобщиха от Столична община
Започнаха първите обработки със смеси срещу заледяване в София, съобщиха от Столична община
Снимки: Владимир Шоков, БТА

Започнаха първите обработки със смеси срещу заледяване в София, съобщиха от Столичната община. Информацията е актуална към 11:00 часа днес. От 10:30 часа се извършва обработка на стръмни участъци в кв. „Бояна", район Витоша, а след това и в кв."Горна баня", район Овча купел. Рано тази сутрин са опесъчени и пътищата в Природен парк "Витоша" – кв. "Драгалевци" – хижа "Алеко" и кв."Бояна" – Златните мостове.

Към момента на 56 местостоянки в различни райони на града са разположени 115 снегопочистващи машини, които са в готовност за извършване на обработки на улици и булеварди.

В този час градският транспорт се движи навсякъде и изпълнява обичайните си маршрути.

Екипите на Столичния инспекторат следят обстановката и контролират работата на почистващите фирми.

Общо 10 аварийни екипа на Столичната община са на терен, извършват обходи на пътната инфраструктура. Проверяват се речните корита и язовирите от екипи на „Околна среда". Наблюдава се леко покачване на нивата, но реките текат в коритата си и няма опасност от разливи.

По-рано днес кметът на столицата Васил Терзиев каза, че са направени редица срещи, както с Инспектората, така и със служба „Аварийна помощ и превенция“, КАТ и фирмите по почистването, за да се гарантира, че предстоящият сериозен снеговалеж няма да затрудни града. Средствата за зимното почистване също са осигурени.

/РИ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:50 на 18.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация