site.btaПетдесет и шест нови случая на коронавирус през последното денонощие у нас; починал е един човек

Петдесет и шест нови случая на коронавирус през последното денонощие у нас; починал е един човек
Петдесет и шест нови случая на коронавирус през последното денонощие у нас; починал е един човек
Снимка: БТА

Петдесет и шест нови случая на коронавирус са били регистрирани през последното денонощие в България. Починал е един от регистрираните заразени, показват данните от Единния информационен портал.

Преди седмица новозаразените бяха 51, а смъртните случаи - три.

56-те нови случая са установени от 1956 теста (2.86 процента са положителни). Над 64 процента от новозаразените не са ваксинирани срещу КОВИД-19 (не са със завършен ваксинационен курс).

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус у нас вече е 1 309 149. Те са били установени от 11 281 337 теста (11.60 процента са положителни).

Броят на хората, починали в България след заразяване с коронавируса, е 38 427.

Активните случаи са 1427 - по-малко отколкото преди една седмица, когато бяха 1747.

Хоспитализираните с диагноза КОВИД-19 са 141, 20 от които - в интензивно отделение. Тези показатели са малко по-ниски в сравнение с тези отпреди седмица, когато в болница бяха 171 човека, 23 от които - под интензивни грижи.

Новопостъпилите в лечебно заведение през последното денонощие са 8. Всички те без един (87,5 процента) не са ваксинирани. 

77 човека, дали положителен тест за коронавирус, са отчетени като излекувани през последното денонощие. Общият брой на оздравелите у нас е 1 269 295.

През последното денонощие са били поставени 12 дози от ваксини срещу КОВИД-19. Общият им брой от началото на кампанията в България е достигнал 4 613 167.

2 077 752 души са със завършен ваксинационен курс. 945 879 човека са с поставена бустерна (подсилваща) доза, т. е. са реваксинирани, като на 73 309 от тях е поставена бустерна доза с адаптирана ваксина.

/НС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:11 на 29.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация