site.btaЗа пренареждането на жълтите павета Столичната община очаква съгласуване с Националния институт за недвижимо културно наследство, съобщи кметът Фандъкова

За пренареждането на жълтите павета Столичната община очаква съгласуване с Националния институт за недвижимо културно наследство, съобщи кметът Фандъкова
За пренареждането на жълтите павета Столичната община очаква съгласуване с Националния институт за недвижимо културно наследство, съобщи кметът Фандъкова
Снимка: Цветомир Петров/БТА

Проектът за технологията на подреждане на жълтите павета е внесен в Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН). Очакваме, когато се получи съгласуването с института и завърши ремонта на ул. "Оборище", да може да се спре движението пред парламента и да се започне пренареждането, което изцяло е за сметка на изпълнителя. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти в отговор на въпрос по темата.

Кметът за пореден път подчерта, че "няма платен нито един лев за това безобразно нареждане или разреждане на жълтите павета, така че очакваме от изпълнителя, след като включихме най-високата експертиза на София, да си довърши работата по най-добрия начин и да не се изложат за втори път, защото санкциите са много високи".

БТА припомня, че след некачественото пренареждане на жълтите павета, които са паметник на културата, Столичната община в началото на годината сформира експертен съвет. Направени бяха допълнителни проби на основата, Съветът предложи нова технология за пренареждането им. "Ще започнем пренареждането на място, когато всички се уверим, че моделът е правилният и получим съгласието на НИНКН", каза през зимата Фандъкова.

 

/ЕП/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:56 на 27.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация