site.btaШейсет и един нови случая на коронавирус през последното денонощие у нас; няма починали

Шейсет и един нови случая на коронавирус през последното денонощие у нас; няма починали
Шейсет и един нови случая на коронавирус през последното денонощие у нас; няма починали
Снимка: БТА

Шейсет и един нови случая на коронавирус са били регистрирани през последното денонощие в България. Няма починали сред регистрираните заразени, показват данните от Единния информационен портал.

Данните са почти същите като тези отпреди седмица. Тогава новозаразените бяха с един по-малко и също нямаше смъртни случаи.

Шейсетте и един нови случая са установени от 1584 теста (3.85 процента са положителни). Близо 64 процента от новозаразените не са ваксинирани срещу КОВИД-19 (не са със завършен ваксинационен курс).

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус у нас вече е 1 308 475. Те са били установени от 11 257 905 теста (11.62 процента са положителни).

Броят на хората, починали в България след заразяване с коронавируса, остава 38 406.

Активните случаи са 1776 - по-малко отколкото преди една седмица, когато бяха 1945.

Хоспитализираните с диагноза КОВИД-19 са 230, 36 от които - в интензивно отделение. Тези показатели са малко по-високи в сравнение с тези отпреди седмица, когато в болница бяха 213 човека, 30 от които - под интензивни грижи.

Новопостъпилите в лечебно заведение през последното денонощие са 20. 55 процента не са ваксинирани. 

37 човека, дали положителен тест за коронавирус, са отчетени като излекувани през последното денонощие. Общият брой на оздравелите у нас е 1 268 293.

През последното денонощие са били поставени 15 дози от ваксини срещу КОВИД-19. Общият им брой от началото на кампанията в България е достигнал 4 612 984.

2 077 702 души са със завършен ваксинационен курс. 945 749 човека са с поставена бустерна (подсилваща) доза, т. е. са реваксинирани, като на 73 179 от тях е поставена бустерна доза с адаптирана ваксина.

/НС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:57 на 30.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация