site.btaУченици ще проучват местната история и личности, свързани с Поповската гимназия

Ученици ще проучват местната история и личности, свързани с Поповската гимназия
Ученици ще проучват местната история и личности, свързани с Поповската гимназия
Снимка: ПГ "Хр. Ботев"

Ученици ще проучват местната история и личности, свързани с Поповската гимназия. Дейностите са част от конкурс за есе, разказ, рисунка, фотография или мултимедиен проект. Инициативата е по повод 110-та годишнина от откриването на Поповската гимназия, съобщи за БТА директорът на Профилираната гимназия „Хр. Ботев“ Атанас Атанасов. 

Екипът на училището е определил темата на конкурса: „110 години Профилирана гимназия „Христо Ботев“ (Знам, мога, ще бъда)“. Целта е чрез конкурса да се насърчат младите хора да направят проучване на събития от местната история, на изявени фигури и обикновени хора, свързани с Поповската гимназия, да съизмерят и съпоставят миналото, настоящето и бъдещето на емблематичното за града училище.

Могат да участват ученици от осми до 12 клас. Творбите трябва да са не по-стари от една година. Всеки автор може да участва с различни по жанр творби, които да имат заглавие и да бъдат придружени с кратък текст, описваш посланието. Участниците могат да се представят с творби, създадени от самите тях.  Победителите ще бъдат обявени на 25 октомври 2022г. на официалната страница на ПГ „Хр. Ботев“ - Попово.

Поповската гимназия е открита през 1912г. и в последвалите вече 110 години оставя съдбовен отпечатък върху развитието на Бяло градче. От началото до днес през образователната институция са преминали над 9 000 възпитаници. Годините оставят белег в живота на всяко семейство, в родовата памет на участниците в процесите. По повод годишнината екипът иска да насочи вниманието на учениците, които проявяват интерес към родовата история, към миналото на Попово и на родния край на предците им чрез творчество, отбелязват от училището. 

/АКМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:12 на 27.11.2022 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация