site.btaМасирани проверки преди Великден и Гергьовден извършват инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград, към момента няма констатирани нарушения

BOBSTH 14:58:00 09-04-2013
RM1458BO.015
Благоевград - безопасност на храните - проверки

Масирани проверки преди Великден и Гергьовден извършват
инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните
в Благоевград, към момента няма констатирани нарушения


Благоевград, 9 април /Емил Михайлов, БТА/
В началото на април Областната дирекция по безопасност на
храните в Благоевград започна засилени проверки във връзка с
предстоящите празници - Великден и Гергьовден, съобщи Зорница
Динчева от дирекцията. До този момент са проверени 198 обекта от
търговската мрежа и общественото хранене и 11 складове за
търговия на едро и засега инспекторите от отдела за контрол на
храните не са констатирали нарушения.
Съгласно заповед на изпълнителният директор на Българската
агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов тематичните
проверки ще се извършват до Гергьовден, като пикът им предстои,
поясниха от областната дирекция. На контрол подлежат
предприятията за производство и търговия с храни, обектите за
търговия на едро и дребно, заведенията за обществено хранене,
както и пазарите и борсите, намиращи се на територията на област
Благоевград. Всички храни, които българският потребител слага
традиционно на празничната трапеза, като агнешко месо, яйца,
козунаци, боя за яйца, плодове и зеленчуци, безалкохолни напитки
и сладкарски изделия ще се проверяват приоритетно. Освен за
произхода на агнешкото месо и яйцата, ще се следи и за
годността, хигиената и правилното съхранение на храните.

/РУМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 17:22 на 09.06.2025 Новините от днес

До 25.06.2025 г. във ВКС ще се приемат заявления за участие в процедура за избор на един член на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия със специализация по гражданско право и двама членове със специализация по наказателно право

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация