site.btaБъдещи ресторантьори от Свищов се запознаха с тайните на добрата италианска кухня
BOBSTH 12:24:02 13-06-2018
MH1222BO.012
Свищов - ученици - италианска кухня
Бъдещи ресторантьори от Свищов се запознаха с тайните на добрата италианска кухня
Свищов, 13 юни /Марина Петрова, БТА/
Бъдещи ресторантьори от Свищов се запознаха с тайните на добрата италианска кухня на среща с майстора готвач Лео Бианки. Той е посетил Свищовската професионална гимназия "Алеко Константинов" в рамките на участието си в античния фестивал "Орел на Дунава", съобщиха от общинската администрация.
На срещата учениците от специалност "Ресторантьорство" са научили тънкости, свързани с приготвянето на италианската кухня. Разговорът е обхванал темата за предизвикателствата пред младите хора, които са се насочили към професионалното поприще на готвача или на ресторантьора.
Бианки е разказал, че това е една от професиите в която винаги трябва да се усъвършенстваш и да следиш за новостите. Според него да създадеш един кулинарен шедьовър от обикновени хранителни продукти и да постигнеш балансирания вкус и красотата за сетивата е магия и цел, която се преследва от всеки готвач. Учениците са получили покана да гостуват в неговата кухня и да видят на практика как се приготвя храната.
/МХ/
Потвърждение
Моля потвърдете купуването на избраната новина