site.btaИнформационна среща за принципите на биологичното производство ще се състои в Троян на 3 декември

Информационна среща за принципите на биологичното производство ще се състои в Троян на 3 декември
Информационна среща за принципите на биологичното производство ще се състои в Троян на 3 декември
Туристическит информационен център в Троян, Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова, архив

Информационна среща за принципите и правилата на биологичното производство ще се състои в Троян на 3 декември, съобщи за БТА Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Информационната среща, с начален час 10:00 часа, ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всички желаещи от други общини.

„Това е първото в региона събитие за тази година и е продължение на кампанията на Министерство на земеделието и храните за разясняване на правилата на биологичното земеделие. Целта ни е да информира производители и потребители за ползите от биологичното производство, както и възможностите за подпомагане на биологичните производители“, каза Кехайова.

По време на информационната среща участниците ще бъдат запознати с правилата на биологичното земеделие и с възможностите за подпомагане на производителите на биологични продукти по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони на Република България (СПРЗСР) да периода 2023–2027 г. 

Специално внимание ще бъде отделено на новостите в подаването на документи чрез Системата за електронни услуги (СЕУ), свързани със заявленията за подпомагане и възможностите за кандидатстване, подчерта Кехайова. Участниците ще получат практическа информация и насоки как успешно да подадат заявление за подпомагане.

/ИЦ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 05:51 на 22.11.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация