site.btaСловенските власти осуетиха опит за бягство от затвора

Словенските власти осуетиха опит за бягство от затвора
Словенските власти осуетиха опит за бягство от затвора
Илюстративна снимка: АП, Mark Lennihan

Четирима мъже бяха арестувани, след като словенската полиция осуети план на заподозрян наркобарон да избяга от затвора, като взриви затворническите стени, съобщи словенският информационен сайта „Словения таймс“

Планът е бил провален, тъй като полицията е прехванала обаждания от съучастници на наркобарона.

Босненският гражданин Дино Музаферович, известен с псевдонима Цезар и виден член на наркокартел, е в затвора в словенския град Марибор по обвинения в убийство. Той е наредил на съучастниците си от Словения да стрелят с ръчен противотанков гранатомет по сградата на затвора, за да може той да избяга.

Като алтернатива, били инструктирани да прережат решетките на прозореца на килията му.

Затворът в Марибор се намира в центъра на града, в гъсто населен търговски и жилищен район.

Полицията съобщи вчера, че четирима мъже, членове на добре организирана международна престъпна мрежа, са били арестувани по обвинения в трафик на оръжие и наркотици в резултат на няколкомесечно разследване.

Заподозрените са комуникирали чрез криптирани приложения, а Музаферович е издавал заповедите си по телефон, който очевидно е бил внесен незаконно в затвора според Матяж Йеркич, началник на Дирекция „Криминална полиция“.

Музаферович е един от най-известните затворници в Словения, отбелязва медията. Той е един от тримата основни заподозрени, арестувани след екзекуцията в мафиотски стил през ноември в Любляна на босненския гражданин Сатко Зовко, негов някогашен съучастник в престъпна група, известна като Шкалярския клан.

Медиите твърдят, че Зовко е откраднал наркотици и пари от Музаферович и впоследствие е започнал работа за полицията по дело срещу Шкалярския клан в Хърватия.

/ВН/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 03:02 на 22.05.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация