site.btaПредставители на Сърбия, Унгария и ОАЕ обсъдиха възможности за сътрудничество

Представители на Сърбия, Унгария и ОАЕ обсъдиха възможности за сътрудничество
Представители на Сърбия, Унгария и ОАЕ обсъдиха възможности за сътрудничество
Снимка: официална страница на президента на Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че е обсъдил с високопоставени представители на Унгария и на Обединените арабски емирства (ОАЕ) големите инвестиционни възможности, които се разкриват в рамките на ЕКСПО 2027 и разширяването на сътрудничеството чрез нови проекти, иновации, наука, здраве и зелени и модерни технологии, съобщава регионалната телевизия Ен 1, като се позовава на агенция Танюг.

След среща с престолонаследника на Абу Даби шейх Халед бин Мохамед бин Зайед ал Нахаян и с унгарския премиер Виктор Орбан, Вучич съобщи в Инстаграм, че те са обсъдили също редица въпроси в рамките на инициативата за установяване на стратегическа сигурност в региона в сферата на енергията, водоснабдяването, хранителната промишленост и човешките ресурси.

„Благодарен съм на приятелите от ОАЕ и Унгария за тяхната готовност да чуят нашите предложения, планове и идеи, и за техния интерес да участват в бъдещото развитие на Сърбия, както и за техния специален ангажимент за укрепване на силното партньорство с нашата страна и изграждането му през следващите години“, посочи Вучич.

Сръбският президент каза, че е имал „отлична и съдържателна среща“ с Орбан и Ал Нахаян и че ги е информирал подробно за последния развой на събитията в Косово.

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че икономическото и политическото сътрудничество между Сърбия и Унгария е успешно и пълноценно. Според Орбан фактът, че Сърбия не е член на ЕС не е пречка в сътрудничеството, а по-скоро нова възможност.

Виктор Орбан каза още, че целта на срещата с Вучич и Ал Нахаян е била сръбско-унгарското сътрудничество да бъде представено на емирствата.

 

/СГ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:57 на 07.12.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация