site.btaТадей Погачар се е разминал със сериозни травми след вчерашното падане в 11-ия етап на "Тур дьо Франс"

Тадей Погачар се е разминал със сериозни травми след вчерашното падане в 11-ия етап на "Тур дьо Франс"
Тадей Погачар се е разминал със сериозни травми след вчерашното падане в 11-ия етап на "Тур дьо Франс"
Тадей Погачар като лидер в генералното класиране преди 10-ия етап. Снимка: AP Photo/Thibault Camus

Защитаващият титлата си в колоездачната Обиколка на Франция – словенецът Тадей Погачар се е разминал със сериозни травми при вчерашното падане по време на 11-ия етап е готов да продължи състезанието, съобщиха от отбора му UAE Emirates.

"За щастие, Тадей се отърва с натъртвания и ожулвания, но без фрактури или сътресение на мозъка. Той е в добра форма и готов за следващото предизвикателство, за следващия етап", написаха от отбора му в социалната мрежа Х.

Въпреки това изявление, от тима допълват, че лекарите постоянно го наблюдават, но той ще продължи да се състезава. Инцидентът стана вчера на около 4-5 километра преди финала , след като се удари в задната гума на норвежеца Тобиас Йоханесен. Словенският колоездач заяви, че е благодарен, че колоната е забавила скоростта, за да му позволи да навакса и да не губи време при такава нелепа ситуация. В момента той е на второ място в главното индивидуално класиране, на 29 секунди след ирландеца Бен Хийли. От днес обаче Тур дьо Франс навлиза в три трудни планински етапа в Пиренеите, като се очакват и размествания в класирането.

Норвежецът Йоханесен също поднесе извиненията си за случката, като обясни и какво точно е станало: "Много съжалявам за това, което се случи с Погачар. Опитвах се да следвам едно движение и виждам, че бях прекалено близо. Мислех, че всички ще се преместят надясно, но допуснах грешка и бих искал да се извиня отново. Надявам се, че е добре след такава катастрофа", написа той в профила си в социалните мрежи.

/АВ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 22:34 на 18.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация