site.btaВ Плевен четирима кандидати за студенти в Медицинския университет имат пълни шестици на изпитите и максимален бал

BOBSTH 10:56:01 21-07-2020
PP1054BO.009
Плевен - университет - класиране

В Плевен четирима кандидати за студенти в Медицинския университет имат пълни шестици
на изпитите и максимален бал


Плевен, 21 юли /Малин Решовски, БТА/
В Плевен от близо 700 кандидати за студенти в Медицинския университет четирима имат пълни шестици на конкурсните изпити и са с максимален бал за магистърските специалности "Медицина" и "Фармация". Това съобщиха от висшето училище.
Най-добре представилите се тази година са трима мъже и една жена. До утре продължава записването на новоприетите студенти-първокурсници след първо класиране за тези най-предпочитани специалности.
Студентите, класирани за специалност по второ желание, задължително се записват и участват в следващите класирания за по-предната желана от тях специалност, освен в случаите, когато декларират отказ от участие, поясниха от висшето училище.
Неприетите кандидати не заявяват желание да участват във второ класиране. Приетите на следващо класиране кандидати се определят автоматично в съответствие с реда на посочените от тях желания и по низходящ ред на състезателния бал.
На сайта на университета, в раздел "Прием 2020", е публикуван График за излизане на класиранията и записване на новоприетите студенти. Утре - 22 юли, вечерта ще излезе второто класиране на новоприетите студенти в специалностите "Медицина" и "Фармация".
Днес е изпитът по биология за бакалавърските специалности. Първо класиране на кандидатите за тези специалности ще излезе на 23 юли. Неприетите кандидати участват автоматично до трето класиране, без да заявяват желанието си за това. След трето класиране попълването на незаетите места става след задължително подаване на заявление във висшето училище в Плевен. Подробностите са посочени на сайта на университета.

/ПП/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 13:02 на 08.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация