site.bta"Софийска вода" преминава към самоотчети, заради пандемията

BOBSTH 16:56:01 09-11-2020
IS1654BO.014
"Софийска вода" - отчитане - методи

"Софийска вода" преминава към самоотчети, заради пандемията


София, 9 ноември /Христо Воденов, БТА/
Във връзка с усложнената епидемична обстановка проверителите на "Софийска вода" ще регистрират данните от индивидуалните водомери без да установяват физически контакт с клиентите. Дружеството разчита на потребителите за подаване на самоотчет с оглед взаимната безопасност и здраве, съобщават от фирмата.
Начините за самоотчет са:
- Безплатно обаждане на телефон 0800 121 21
- Чрез потребителски профил на сайта на "Софийска вода"
- Чрез писмената форма за задаване на въпроси на сайта на "Софийска вода"
- Алтернатива остава и широко възприетата практика чрез бележка, съдържаща данните от водомерите, залепена на видно място на вратата
При невъзможност за извършване на отчет на индивидуалните водомери ще бъде начислена автоматично прогнозна сметка, основана на предходна консумация, която ще бъде коригирана при необходимост със следващото реално засичане на водомерите.
Приходните водомери ще продължат да се отчитат без промяна.
Временно няма да работят с клиенти и двата Центъра за обслужване на клиенти - този в МегаМол в ж.к. "Люлин" и в сградата на Направление "Архитектура и Градоустройство" на ул. "Сердика" 5 . Целта е да се намалят максимално рисковете за здравето на служителите чрез възможност за гъвкаво работно време в останалите два центъра.
Работното време на другите два центъра е следното:
ж.к. "Младост" 4, Бизнес парк - от понеделник до петък, от 08:00 до 17:00 часа, с прекъсване от 12:30 ч. до 13:00 ч. и от 15:00 ч. до 15:30 ч. за дезинфекция на помещението.
ЦУМ - от понеделник до петък, от 09:00 до 18:00 часа, с прекъсване от 12:30 ч. до 13:00 ч. и от 15:00 ч. до 15:30 ч. за дезинфекция на помещението.

/ИС/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 06:19 на 25.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация